Matanoviću će se suditi zbog prebijanja tužioca

Matanović je pretukao tužioca u hotelu Hilton zbog taksi vozila
2044 pregleda 15 komentar(a)
Nikola Boričić, Foto: Savo Prelević
Nikola Boričić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.01.2018. 07:26h

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju podnijelo je optužni predlog protiv Bojana Matanovića (24) iz Podgorice jer je 21. decembra pretukao zamjenika podgoričkog osnovnog državnog tužioca Nikolu Boričića.

“Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju je, nakon sprovedenog izviđaja, podnijelo optužni predlog protiv M.B. iz Podgorice zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje na štetu državnog tužioca N.B. iz Podgorice”, saopštio je juče “Vijestima” tužilac i portparol Osnovnog tužilaštva na Cetinju Duško Milanović.

Matanović je pretukao tužioca Boričića u hotelu Hilton u Podgorici nakon nesporazuma u vezi sa korišćenjem taksi vozila.

Te noći je u hotelu Hilton bila organizovana tradicionalna novogodišnja večera za sve crnogorske tužioce. Kada je Boričić napuštao hotel, rečeno je tada nezvanično "Vijestima", došlo je do incidenta između njega i Matanovića.

Navodno, do incidenta je došlo jer je Boričić insistirao da on ima prednost da uzme taksi vozilo. Matanović se pobunio i došlo je do svađe u kojoj je tužilac izvukao deblji kraj. IzvorI "Vijesti" kazali su da je tužilac Boričić bio pijan. Matanović je, nakon što je prebio Boričića, ušao u taksi i otišao, a tužilac je završio u Urgentnom centru.

Načelnik Urgentnog centra, Nermin Abdić, kazao je tada da je Boričić doveden zbog povreda u predjelu glave i lijevog oka.

Matanović je uhapšen nekoliko sati nakon incidenta.

Bonus video: