Mažoretke u Podgorici najavile Praznik mimoze

47. Praznik mimoze u Herceg Novom biće svečano otvoren na Trgu "Nikole Đurkovića" u petak, kada će biti održan i koncert Hari Mata Harija od 21 sat
245 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2016. 19:13h

Defileom hercegnovske Gradske muzike i mažoretki kroz Ulicu slobode i na Trgu republike, u Podgorici je promovisan 47. Praznik mimoze.

Povorka je krenula u 11 sati, pozivajući muzikom, plesom i šarenilom sve građane glavnog grada da dođu na novsku feštu.

47. Praznik mimoze u Herceg Novom biće svečano otvoren na Trgu "Nikole Đurkovića" u petak, kada će biti održan i koncert Hari Mata Harija od 21 sat.

Za subotu 6. februara od 11 sati planirana je Fešta mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, a u večernjim satima od 21 sat Maskembal u Institutu Igalo.

Organizatori su najavili brojne manifestacije, Noć ribe i vina, Feštu na Škveru, tradicionalnu izložbu cvijeća, maskenbale…

Praznik mimoze zatvara se 21. februara u 19 sati spaljivanjem karnevala na Trgu Nikole Đurkovića i koncertom Petra Graša od 20.30 sati.

Scensko muzičkim performanskom, takozvanim abrumom, uz učešće pjevača, glumaca, maski, klovnova, tokom prijepodneva građani i gosti Herceg Novog pozvani su na 47. Praznik mimoze koji će zvanično početi 5. februara.

Mimozin karavan krenuo je jutros iz Igala i u podne stigao u centar grada, gdje je na glavnom gradskom trgu do 13 sati trajao abrum za 47. Praznik mimoze.

Građani su dana na trgu uživali u mimozi i ulično scenskom performansu, koji će biti održan i sjutra , kada će na trgu biti postavljena i lutka karnevala, ove godine nazvanog Prilično dvolično.

U posebnom sandučiću građani će moći da ostave primjedbe i optužbe, na osnovu kojih će u završnici Praznika, Karneval kao glavni krivac za sve nevolje Novljana, biti osuđen i spaljen.

Galerija

Bonus video: