Medenica: Ne vidim mamine i tatine sinove, već samo konkurs

Prema informacijama "Vijesti" sin predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića dobio je posao u Osnovnom sudu, a njegova bratanična u Privrednom sudu. Prema istom izvoru sin sutkinje Višeg suda Milenke Žižić zaposlen je u Sudskom savjetu CG
397 pregleda 35 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.02.2016. 20:09h

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica odgovarajući na pitanje "Vijesti", da li je moralno i pošteno da sudije Vrhovnog suda Radule Kojović, Sreten Ivanović, Dušanka Radović dovode svoju djecu i zapošljavaju u Osnovnom ili Privrednom sudu, Medenica je odgovorila "da i djeca nosilaca sudijske funkcije moraju negdje da rade i to dobra djeca sa prosjekom 8,5 i 9".

"Imaju pravo jednakog učešća na javnim oglasima kao i sva druga djeca. To što su se djeca opredijelila da slijede zanat svojih roditelja nije samo u našoj profesiji. Toga ima redom i kod prosvjetnih radnika, doktora“, dodala je Medenica.

Medenica i predsjednik Apelacionog suda Mušika Dujović danas su pozitivno ocijenili rezultate rada Privrednog suda u 2015. godini.

Navodeći primjer da dijete pojedinih sudija "preko noći osvane" u sud kod Jovanića na primjer, volontira nekoliko mjeseci, a potom se raspiše oglas na kojem ne može pobijediti nijedan drugi kandidat iz Podgorice, pa sve da ima diplomu Oksforda ili Kembridža, nego je to radno mjesto unaprijed "nacrtano" za maminog ili tatinog sina, novinar "Vijesti" je pitao Medenicu da li će toj praksi stati na kraj.

"Ja ne vidim mamine i tatine sinove, već samo vidim konkurs i kandidate koji u cjelosti zadovoljavaju uslove tog konkursa", odgovorila je Medenica.

Prema informacijama "Vijesti" sin predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića dobio je posao u Osnovnom sudu, a njegova bratanična u Privrednom sudu.

Prema istom izvoru sin sutkinje Višeg suda Milenke Žižić zaposlen je u Sudskom savjetu CG.

Bonus video: