Medenica odbila zahtjev za izuzeće Dujovića u slučaju "Zavala"

Predmet je zatim vraćen predsjedniku Višeg suda Dujoviću, koji će donijeti odluku o zahtjevu za izuzeće sudije Valentine Pavličić
84 pregleda 0 komentar(a)
Mušika Dujović, Foto: Savo Prelević
Mušika Dujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2012. 19:30h

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica odbila je zahtjev advokata odbrane u predmetu “Zavala” za izuzeće Mušike Dujovića, predsjednika Višeg suda u Podgorici, saznaju “Vijesti”.

Predmet je zatim vraćen predsjedniku Višeg suda Dujoviću, koji će donijeti odluku o zahtjevu za izuzeće sudije Valentine Pavličić u predmetu “Zavala”.

“Vijesti” saznaju da je Medenica prihvatila izuzeće vršioca dužnosti predsjednika Apelacionog suda Crne Gore Svetlane Vujanović, koja je izuzela sebe da odlučuje o zahtjevu za izuzeće sudije Pavličić i predsjednika Višeg suda Mušike Dujovića.

Izvor “Vijesti” navodi da je u zahtjevu za svoje izuzeće Vujanović navela kao razlog porodično prijateljstvo. Nezvanično, to je zato što je porodica Vujanović Svetlana i Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, prijatelj sa Svetozarom Marovićem, čiji je brat Dragan optužen u ovom predmetu.

Bonus video: