Medenica: Sudske presude ne treba da ocjenjuju oni koji nikada nijesu ušli u sudnicu

“Vidjeli ste da smo iznijeli jedan vrlo težak predmet. Prvi put crnogorsko sudstvo se susrijeće sa takvom vrstom predmeta - pokušaj terorizma, i vidjeli ste da smo omogućili da šira javnost u cjelosti prati tok tog postupka”, kazala je Medenica
1540 pregleda 12 komentar(a)
Medenica, Foto: Savo Prelević
Medenica, Foto: Savo Prelević

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica poručila je da sudske presude ne treba da ocjenjuju oni koji, kako je kazala, nikada nijesu ni ušli u sudnicu i ne znaju sadržinu dokaza.

Komentarišući suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, Medenica je ocijenila da je sudija Višeg suda u tom postupku Suzana Mugoša tokom cijelog procesa doživljavala uvrede.

“Vidjeli ste da smo iznijeli jedan vrlo težak predmet. Prvi put crnogorsko sudstvo se susrijeće sa takvom vrstom predmeta - pokušaj terorizma, i vidjeli ste da smo omogućili da šira javnost u cjelosti prati tok tog postupka”, kazala je Medenica.

Ona je saopštila, na sastanku sa predstavnicima ambasada, da je "transparentnost kiseonik svake demokratije, pa i crnogorskih sudstva", prenosi portal RTCG.

Kako je kazala, žele da svako vidi šta oni to rade, "a da li to radimo dobro to će ocjenjivati više sudske instance".

"Nećemo dozvoliti da nam daju ocjene neki koji apsolutno nikada nijesu ušli u sudnicu i ne znaju sadržinu dokaza, a daju sebi za hrabrost da ocjenjuju odluku ili da je kvalifikuju”, poručila je Medenica.

Bonus video: