Medenica tvrdi da je od države dobila dva kredita

"Ne smatram da dodjela pomoći izvršne vlasti pravosudnoj utiče na samostalnost i nezavisnost nijednog sudije. Dobar sudija može biti samo onaj koji je rasterećen problema i ima obezbijeđenu egzistenciju" rekla je Medenica "Vijestima", nakon predstavljanja Godišnjeg izvještaja o praćenju sudskih p
7927 pregleda 23 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je odgovarajući na pitanje "Vijesti" negirala da je dobila tri kredita od države za kupovinu stana i poboljašnje stambenih uslova, već da je za 20 godina u pravosuđu imala dvije takve kreditne pomoći.

Medenica je uz osmjeh objasnila da je 1999. godine dobila stan na korišćenje od države, u kojem je bila do 2005. kada su se, kako je navela, stekli uslovi za njegov otkup.

"Otkup tog stana, sa svim drugim dodacima bio je 17.000 eura. Kako je plata tada bila 300, ja sam se obratila Vladi, normalno po njihovim tada kriterijumima, i dobila 20 hiljada eura i otkupila stan i postala vlasnik“, pojasnila je Medenica.

Prva žena sudstva dodala je da je taj stan poklonila kćerki, te da je on postala nasljednica porodične kuće, koju je sagradio njen svekar.

„Kada sam sticajem okolnosti postala nasljednik porodične kuće, koju je 1982. godine sagradio moj svekar, pa prešlo na mog supruga. Posle njegove smrti ja postajem vlasnik, a stan poklanjam ćerki. Kuća, rekla sam, napravljena je 1982. godine i trebalo je praviti neke korekcije na krovu i tada sam, povedena svim uslovima koji su dati tražila kredit i automatski vratila sve one rate, s obzirom na godine života, da ne bih djeci ostavila bilo kakav teret“, nastavila je Medenica.

Ona je pojasnila da je tada podigla 30 hiljada eura kredita, za poboljšanje uslova stanovanja.

"Vijesti" su upitale Medenicu i da li je u redu da izvršna vlast dodjeljuje pomoć pravosudnoj, koja bi trebalo da bude nezavisna, ali je ona odmah odgovorila "da se to svuda radi".

"Ne smatram da dodjela pomoći izvršne vlasti pravosudnoj utiče na samostalnost i nezavisnost nijednog sudije. Dobar sudija može biti samo onaj koji je rasterećen problema i ima obezbijeđenu egzistenciju" rekla je Medenica "Vijestima", nakon predstavljanja Godišnjeg izvještaja o praćenju sudskih postupaka u Crnoj Gori.

Bonus video: