Media Centar: Draškoviću nije mjesto u Savjetu RTCG

Media Centar će uputiti misiji ODIHR-a informaciju o učešću člana Savjeta RTCG u predizbornoj kampanji
264 pregleda 4 komentar(a)
Željko Rutović, DPS, Foto: Privatna arhiva
Željko Rutović, DPS, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.04.2018. 08:18h

Dr Mimo Drašković, član Savjeta Radio-televizije Crne Gore, dužan je da podnese ostavku na članstvo u ovom upravljačkom tijelu nakon što se javnosti predstavio kao podržavalac kandidature lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore, ocjenjuje Dragoljub Duško Vuković, predsjednik Skupštine Media Centra.

Na fotografiji sa promotivnog skupa u Bijelom Polju vidi se da Drašković sjedi u prvom redu, tik do Željka Rutovića, šefa Direktorata za medije u Ministarstvu kulture. Fotografija je napravljena na skupu u gradu u kome Dašković niti živi, niti radi.

"Media Centar nema pravo da ulazi u ideološko-političku intimu gospodina Draškovića, niti to čini, ali ne može da prećuti činjenicu da se član Savjeta RTCG, nacionalnog javnog emitera, direktno angažuje u promociji partijskog kandidata za predsjednika Crne Gore i time sebe dovodi u ozbiljan sukob interesa. Pošto mu je, očigledno, više na srcu partijski interes od javnog, prirodno je da ostavkom sebe relaksira, a javnost prestane dovoditi u zabunu. Ovo pojavljivanje gospodina Draškovića na promotivnom skupu predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista je samo jedna nova činjenica u nizu koja dodatno ojačava argumete da je upravo vođstvo te partije, uz asistenciju svojih poslušnih članova u institucijama, poseglo za kršenjem zakona kako bi iz Savjeta RTCG istjeralo ljude na koje nije imalo uticaja, a na njihovo mjesto ubacilo svoje lojalne članove, kako bi priskočili u pomoć gospodinu Draškoviću i ostaloj DPS-u podložnoj manjini", navodi se u saopštenju Vukovića.

Iz media centra pozivaju predsjednika i ostale članove Savjeta RTCG da se na prvoj sjednici odrede prema ovom jasnom partijskom deklarisanju gospodina Draškovića.

"Media Centar će uputiti misiji ODIHR-a informaciju o učešću člana Savjeta RTCG u predizbornoj kampanji", zaključuje se.

Bonus video: