Media Centar: Javni servis kratkim prilogom u "Dnevniku" pokušao da minimalizuje problem građana Bara

Media Centar podnio prestavku Savjetu RTCG
2197 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Media Centar je dostavio Savjetu RTCG predstavku zbog, kako kažu, načina izvještavanja TVCG sa protesta građana i građanki Bara povodom sječe čempresa i izgradnje vrtića u školskom dvorištu.

"U Dnevniku 2, emitovanom 19.1.2019, u dvadesetom minutu ove informativne emisije, objavljena je vijest, u trajanju od 27 sekundi, posvećena građanima/kama Bara i njihovom protestu protiv sječe čempresa i izgradnje vrtića u dvorištu škole. Ova kratka vijest objavljena je nakon priloga o demonstracijama građana u Grčkoj, koji se protive potpisivanju Prespanskog sporazuma sa Makedonijom, koji se tiče novog imena te države. Prilog posvećen demonstracijama u Grčkoj trajao je jedan minut", navodi se u predstavci.

Kako ocjenjuju u Media Centru, umjesto da se lokalnim temama daje prednost u centralnoj informativnoj emisiji, da se otvori prostor da građani saopšte razloge za iskazivanje nezadovoljstva, prednost se daje manje važnim temama.

"Na ovaj način se pokušava minimizirati problem oko kojeg su se okupili građani/ke Bara, a TVCG nastavlja sa skrivanjem i manipulativnim prenošenje informacija koje ne odgovaraju nosiocima vlasti", navodi se u saopštenju.

"Od Savjeta RTCG, generalnog direktora Božidara Šundića i urednika odgovornih za ovakvo izvještavanje građana, Media centar ne traži i ne očekuje ništa. Ova predstavka je dostavljena Savjetu RTCG samo u želji da ostane zabilježen trag o njihovom radu koji nije u interesu građana i građanki Crne Gore".

Bonus video: