Media Centar: Poziv na protestni performans povodom najavljenog razrješenja Mićunovića

"Ukolko ne želite da se vama manipuliše i od vas skrivaju informacije od javnog interesa, ukoliko ne želite partijsku televiziju, dođite na građanski skup", kazali su u Media Centru
57 pregleda 9 komentar(a)
Vladan Mićunović, Foto: Luka Zeković
Vladan Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.06.2018. 14:42h

Media Centar je pozvao građanke i građane na protestni performans povodom "najave nezakonitog i politički motivisanog razrješenja" direktora Televizije Crne Gore Vladana Mićunovića.

Protestni performans pod sloganom “Nezavisni Javni servis i tačka” će biti održan u četvrtak 21. juna u 19.00 na platou ispred zgrade RTCG.

"Nezakoniti politički uticaj vladajuće partije, započet smjenama u Savjetu RTCG i dovođenjem vlasti lojalnih ljudi u ovo tijelo, nastavljen nedavnim razrješenjem generalne direktorice Andrijane Kadije, dobija epilog razrješenjem direktora TVCG Vladana Mićunovića. Progon i preuzimanje nacionalnog javnog meddijskog servisa ušli su u završnu fazu.RTCG ponovo postaje jednopartijski servis od koga korist ima samo jedan, manji, dio crnogoskog društva ali kojeg finansiraju svi građani i građanke Crne Gore. Andrijana Kadija i Vladan Mićunović su u prethodnih 17 mjeseci pokazali da RTCG može funkcionisati kao istinski medijski javni servis, jednako udaljen od vlasti i opozicije. RTCG je u prethodnom, kratkom periodu, pokazala da je nužno i moguće raditi u interesu svih a ne samo vlasti", navodi se u saopštenju Media Centra.

Oni poručuju da "braneći medijski servis, brane se ljudska i građanska prava".

"Ukolko ne želite da se vama manipuliše i od vas skrivaju informacije od javnog interesa, ukoliko ne želite partijsku televiziju, dođite na građanski skup", kazali su u Media Centru.

Bonus video: