Media centar: Zašto je RTCG prenosio proslavu privatnog medija i da li je sve naplaćeno?

"Tražimo da Savjet RTCG objasni javnosti u skladu sa kojim proritetima i dokumentima se direktno prenose događaji i svečanosti privatnih medija iz Crne Gore"
5037 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković

Media centar dostavio je dopis predsjedniku i članovima Savjeta RTCG povodom prenosa svečanosti "Nove Pobjede" organizovane u Crnogorskom narodnom pozorištu sa zahtijevom da objave informacije u vezi sa tim događajem.

"Media centar traži od Savjeta RTCG da javnost u što skorijem roku obavijesti o troškovima direktnog prenosa na TVCG 1, odnosno o iznosu sredstava utrošenih za angažovanje tehnike i ljudstva TVCG za potrebe direktnog prenosa svečanosti privatnog medija - "Nove Pobjede". Takođe, tražimo da Savjet RTCG objasni javnosti u skladu sa kojim proritetima i dokumentima se direktno prenose događaji i svečanosti privatnih medija iz Crne Gore. Da li je RTCG na ovaj način uvela novu praksu u svoj rad koja podrazumijeva praćenje jubileja i svečanosti drugih privatnih medija iz Crne Gore?", navodi se u saopštenju Media centra.

Navode i da ukoliko je RTCG naplatila troškove direktnog prenosa koristeći cjenovnik utvrđen za marketing, da Savjet RTCG treba javno da saopšti podatak o broju naplaćenih sekundi i ukupnom iznosu prihoda po ovom osnovu.

"Nadamo se da će Savjet RTCG u što kraćem roku obavijestiti javnost o postavljenim pitanjima", navodi se u saopštenju Media centra.

Bonus video: