Mediteranski centar tužio OK “Budvanska rivijera": Traže 250.000 za neplaćeni zakup

Dok je na čelu danas posrnulog kluba bio Miloš Marović, iz opštinske kase je dobijao najmanje 225.000 eura godišnje
292 pregleda 0 komentar(a)
Svetozar Marović, Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Svetozar Marović, Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.09.2017. 18:58h

Preduzeće Mediteranski sportski centar tužilo je Odbojkaški klub Budvanska rivijera zbog navodnog duga od četvrt miliona eura.

Tužbom podnesenom Privrednom sudu, firma Opštine Budva zahtijeva izmirenje duga, navodno nastalo jer nekada najjači odbojkaški klub u Crnoj Gori više godina nije plaćao zakup sportske dvorane i drugih prostorija.

Dok je na čelu danas posrnulog kluba bio Miloš Marović, sin Svetozara Marovića, Budvanska rivijera dobijala je iz opštinske kase najmanje 225.000 eura godišnje.

Direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević potvrdio je za „Vijesti“ da je novi menadžment presavio tabak i zatražio da se namire dugovanja nastala po osnovu dva ugovora koje je zaključilo bivše rukovodstvo preduzeća.

On kaže da očekuje da će Privredni sud ubrzo donijeti pozitivnu presudu.

O uspjesima i padu odbojkaškog kluba, “Vijesti” su nedavno pisale. Od 2001. godine i prve šampionske titule do danas, Budva se okitila sa 18 trofeja...

Uprkos tome, Odbojkaški klub Budvanska rivijera vjerovatno će se ugasiti zbog ogromnih nagomilanih dugova, ako se ne pojavi finansijer voljan da ih pokrije.

U redu za naplatu duga, osim Mediteranskog sportskog centra, su i bivši igrači, autoprevoznik Mediteran expres, restoran Kužina i mnogi drugi.

Budvanska rivijera lani je izgubila oba trofeja na domaćoj sceni, što je produbilo krizu.

Klub je u privatnim rukama, zbog čega nova gradska vlast navodno ne namjerava da ulaže novac.

“Vijesti” su nedavno objavile da u Centralnom registru privrednih subjekata piše da je klub od 3. avgusta 2016. godine dio DOO "Smeč", čiji je osnivač i izvršni direktor Željko Bulatović, nekadašnji tjelohranitelj Miloša Marovića - bivšeg predsjednika Budvanske rivijere.

Pred odbornicima se nalazi odluka o osnivanju novog odbojkaškog kluba, koji bi se zvao „Budva“.

Zbog nedostatka kvoruma, sjednica koja je započela još krajem maja u tri navrata je prekidana, pa odluka o osnivanju klubu još nije usvojena.

Prethodna uprava Mediteranskog sportskog centra, nakon optužbi za nedomaćinsko poslovanje, ranije je saopštila da je krajem prošle godine podnijela krivične prijave protiv Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera, OK Budvanska rivijera II i ženskog OK „Budva“, zbog dugovanja od 166.086, odnosno 18.155 i 45.497 eura.

Krivične prijave protiv bivših rukovodioca zbog "dva koruptivna ugovora"

Vučićević je kazao da je Mediteranski sportski centar podnio i krivične prijave protiv nekadašnjih rukovodioca tog opštinskog preduzeća i Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera, zbog navodno dva koruptivna ugovora.

Uprkos dugu od 180.000 eura, prethodna uprava centra je ponovo zaključila ugovor sa Odbojkaškim klubom, čime je, kako se sumnja, napravljena nova šteta opštinskoj firmi.

Krivična prijava je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru proslijeđena Vrhovnom držanom tužilaštvu.

Bonus video: