Mehmed Kolarević gradi hotel u Gospoštini

Pozivajući se na važeći Detaljni urbanistički plan (DUP) “Budva centar”, budući hotel može imati prizemlje i pet spratova, ali pošto je spratnost preporučena, može biti i veća ili manja
345 pregleda 11 komentar(a)
Budva grad, Foto: Vuk Lajović
Budva grad, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.03.2017. 20:13h

Podgorička kompanija “14. septembar”, biznsimena Mehmeda Meše Kolarevića, dobila je zeleno svjetlo za gradnju hotela u budvanskom naselju Gospoština, nedaleko od hotela “Avala”.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izadalo je urbanističko-tehničke uslove (UTU) kojima je dozvoljena gradnja “primarnog ugostiteljskog objekta od ukupno 845 kvadrata bruto građevinske površine”.

Pozivajući se na važeći Detaljni urbanistički plan (DUP) “Budva centar”, budući hotel može imati prizemlje i pet spratova, ali pošto je spratnost preporučena, može biti i veća ili manja.

Kako je važećim planskim dokumentom parcela na kojoj se nalaze dvije porodične kuće predviđena za stambenu, odnosno poslovnu gradnju, iz MORT-a su pojasnili da se mogu izdati UTU za gradnju objekta “za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanja i usluživanja hrane i pića”.

Odlukom gradonačelnika Dragana Krapovića, Opština Budva stavila je van snage DUP-ove “Budva centar” i “Petrovac centar”, čime je zabranila gradnju stanova i apartmana za tržište.

Dozvoljena je gradnja hotela sa četiri i pet zvjezdica i porodične kuće do 500 kvadrata.

Kolarević je bivši zet lidera DPS-a Mila Đukanovića, a njegova kompanija u Budvi i Petrovcu je u protekloj deceniji izgradila više stambeno-poslovnih zgrada.

Bonus video: