„Merkator“ zbog nedozvoljenog odlaganja otpada kažnjen sa 2.000 eura

1429 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić Merkator, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić Merkator, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka Komunalna policija kaznila je „Merkator“, koji se nalazi u „Karađorđevoj“ ulici u Nikšiću, zbog odlaganja otpada (tzv. šuta) ispred pomenute radnje na mjestu gdje to nije dozvoljeno sa 1.500 eura pravno i 500 eura odgovorno lice. Pomenuta firma je kaznu odmah platila pa je tako bila oslobođena plaćanja jedne trećine iznosa.

„U prethodnom periodu ova služba je izdala nalog za uklanjanje dvije deponije van grada koje su bile formirane na privatnim imanjima. Vlasnicima je naloženo da ograde svoja imanja i ne dozvole odlaganje raznih i nedozvoljenih vrsta otpada na imanjima. I u narednom periodu daćemo akcenat na sprečavanju odlaganja otpada van mjesta za koje je to predviđeno,kako za pravna lica tako i za fizička”, kazao je načelnik Komunalne policije, Novica Milović.

Podsjetio je da kazna za pomenuti prekršaj iznosi 1.500 euraza pravno i 500 za odgovorno lice, dok je 500 eura kazna i za fazička lica.

“Želimo da upozorimo sve naše građane, pravna i odgovorna lica da ne odlažu otpad van mjesta za koje je to predviđeno već da to rade onako kako je to propisano”, poručio je Milović.

Divlje deponije su veliki problem u Nikšiću, a posebno su ugrožene lokacije uz rijeku Gračanicu i kod mosta preko Bistrice.

„Dobili smo dozvolu za video nadzor za Gračanicu i most na Bistrici. U pregovorima smo da dobijemo dvije najsavremenije kamere i postavimo ih do početka jeseni. Na jesen ćemo pokušati da i ostale deponije makar fizički obezbjedimo”, kazao je Milović.

Bonus video: