Mezarje na Cijevni uređuju

Glavni imam za Podgoricu i Nikšić Džemo ef. Redžematović kazao je da je to urađeno na inicijativu njihovog člana i sugrađanina, Sulejmana Sulja Alivodića
425 pregleda 2 komentar(a)
Mezarje na Cijevni, Foto: Luka Zeković
Mezarje na Cijevni, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.12.2016. 18:41h

Medžlis Islamske zajednice Podgorice donio je odluku da počne projekat uređenja muslimanskog mezarja Cijevna.

Glavni imam za Podgoricu i Nikšić Džemo ef. Redžematović kazao je da je to urađeno na inicijativu njihovog člana i sugrađanina, Sulejmana Sulja Alivodića.

“Uređenje podrazumijeva izgradnju ograde, parking mjesta i kultivaciju zelenih površina u blizini gasulhane. Zahvaljujemo se gospodinu Alivodiću koji je kao nosilac inicijative obezbijedio idejno rješenje za uređenje svih pojedinačnih segmenata ove lokacije, jednako značajne za sve muslimane u Crnoj Gori”, kazao je Redžematović. On je istakao da novac za realizaciju projekta nije u cijelosti obezbijeđen.

“Zbog čega ću ovim putem pozvati svu našu braću i prijatelje da ista doniraju uplatama na žiro-račun br. 907-53001-03 kao i devizni račun SWIFT CODE: MNBAMEPG IBAN ME25530003050018172568 kod NLB Banke AD Podgorica, koji je otvoren za ovu namjenu”, kazao je Redžematović. On je rekao da se za projekat nisu obraćali za podršku službama Glavnog grada, ali su sigurni da, ukoliko bude potrebe, neće izostati.

“Nadam se da će sva naša braća širom Crne Gore i u dijaspori, vođeni primjerom uvažene porodice Alivodić i članova Medžlisa Islamske zajednice Podgorica, u skladu sa sopstvenim mogućnostima, dati svoj doprinos da ovako značajan objekat dobije novo lice koje neupitno zaslužuje”, istakao je Redžematović.

Bonus video: