Mićunović i Grbović neće da grade hotel

Zemljište je kupila kompanija “Aithon ski resort“ sa Žabljaka, čiji je direktor Hans Peter Hupert...
1023 pregleda 11 komentar(a)
Brano Mićunović, Sava Grbović, Foto: Vijesti online
Brano Mićunović, Sava Grbović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 17.02.2018. 07:20h

Biznismeni Branislav Brano Mićunović i Sava Džigi Grbović odustali su od gradnje hotela na skijalištu “Savin kuk” na Žabljaku i prodali plac od 2.000 metara kvadratnih firmi “Aithon ski resort“.

“Vijesti” nijesu uspjele da saznaju koliko je plac platila kompanija čija je osnovna djelatnost hoteli i sličan smještaj.

Prema centralnom registru privrednih subjekata, kompaniju sa sjedištem na Žabljaku 19. decembra je osnovao Orkhan Ismailov, a direktor je Hans Peter Hupert. Oni su kao vlasnici doječurašnjeg

Mićunovićevog i Grbovićevog zemljišta uknjiženi mjesec nakon osnivanja.

Grbović, suvlasnik Lutrije Crne Gore, bio je vlasnik parcele od 881 kvadrat i uz Mićunovića suvlasnik druge od 1.126 metara kvadratnih.

Na obje i dalje stoji teret u katastarskoj evidenciji.

“Zabrana otuđenja i opterećena bez pisane saglasnosti prodavca do ispunjenja svih obaveza od strane koje je preuzeo predugovorom o strateškom partnerstvu i kupoprodaji nepokretnosti od 4. 12. 2017 i

Ugovorom o strateškom partnerstvu i kupoprodaji od 23. 12. 2017. nakon čega će prodavci izdati pisanu dozvolu za brisanje upisanog tereta“.

Grbović i Mićunović su u decembru 2016. dobili urbanističko-tehničke uslove od Ministarstva održivog razvoja i turizma, prema kojima je na pomenutim parcelama moguće graditi hotel 4 plus zvjezdica.

Ministarstvo je dalo zeleno svjetlo da se izradi projekat budućeg hotela sa 11 soba i 22 ležaja, koji će imati prizemlje, dva sprata i potkrovlje, ukupne površine 1.674 kvadrata.

Ostaje da se vidi da li će Mićunović graditi luksuzni dvanaestospratni hotel u Budvi, nadomak Starog grada, ili će tražiti strateškog partnera.

Hotel je moguće graditi na mjestu oronule zgrade “Zeta filma” koja je u vlasništvu Mićunovića, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Mićunoviću je građevinska dozvola oročena na dvije godine i ističe 23. decembra 2018.

Ministarstvo je dalo dozvolu za gradnju kondo-hotela površine oko 15 hiljada kvadrata.

”Zeta film” u svome vlasništvu ima 3.149 kvadrata zemlje, na kojoj je izgrađena zgrada nekada vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća.

Bonus video: