Mićunoviću usmeno dozvolili da zauzme parking

Mićunovićeva firma zaključila je ugovor sa budvanskom firmom „Novkol Monte“ da zgradu "Zeta filma" poruši. Kompanija je radove povjerila specijalizovanoj firmi „Carinvest“, koja je u vlasništvu budućeg gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića, inače lidera budvanskog DF-a
400 pregleda 10 komentar(a)
Parking, Zgrada Zeta film, Budva, Foto: Vuk Lajović
Parking, Zgrada Zeta film, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.10.2018. 16:09h

Opštinsko preduzeće „Parking servis“ usmeno je dozvolilo kompaniji „Zeta film“ biznismena Branislava Brana Mićunovića da zauzme dio velikog parkinga nadomak Staroga grada, kako bi građevinska operativa budvanske firme "Carinvest" porušila oronulu zgradu "Zeta filma“.

Mićunovićeva firma zaključila je ugovor sa budvanskom firmom „Novkol Monte“ da zgradu poruši. Kompanija je radove povjerila specijalizovanoj firmi „Carinvest“, koja je u vlasništvu budućeg gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića, inače lidera budvanskog DF-a.

Građevinska operativa od 1. oktobra ruši zgradu, a ograđen je i dio parkinga kojim gazduje „Parking servis“, Prethodno je opštinskoj firmi stigao, kako je „Vijestima“ rečeno, zahtjev „Zeta filma“ da se zauzme parkiralište. Opštinsko preduzeće je načelno dozvolilo da se uzurpira desetak parking mjesta, a kako je rečeno, u narednim danima biće obračunato koliko firma gubi novca time što nema cijelo parkiralište u ponudi. Nakon toga, biće Mićunovićevoj firmi ispostavljen račun.

Rušenje zgrade dovelo je do prave bure u javnosti, i do oštrih sukoba na relaciji Demokrate-DF, nakon što je objelodanjeno da je podizvođač u rušenju Carevićeva firma. Tenzije se još nijesu smirile.

Mićunović je još u decembru 2016. od Ministarstva održivog razvoja dobio građevinsku dozvolu, a proteklih godinu i po se čekalo da gradnja započne.

Građevinskom dozvolom, koju je potpisao ministar održivog razvoja Pavle Radulović, dozvoljeno je da se na mjestu zgrade ”Zeta filma” može izgraditi kondo hotel spratnosti dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova, bruto građevinske površine 15.123 kvadrata. Mićunovićeva firma u gradnju planira da uloži 16 miliona eura.

Mićunović je prije mjesec prodao zemljišni kompleks od 6.000 kvadrata u Reževićima podgoričkoj kompaniji „Savana commercial retail“. Predugovor je zaključen u avgustu pred notarom u Budvi, da bi zabilježba neposredne izvršenosti notarskog zapisa bila prošle sedmice upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine. Riječ je zemlji na pjeni od mora kojom je Mićunović garantovao Opštini Budva da će u roku od pet godina izmiriti 794 hiljade eura, koliko su obračunate komunalije za gradnju budućeg kondo hotela na mjestu zgrade „Zeta filma“.

Opština Budva upisala je u januaru prošle godine hipoteku na zemljišni kompleks, nakon što je Mićunović odmah uplatio prvu ratu od 160 hiljada eura na ime komunalija. Nikšićki biznismen uredno je nastavio da izmiruje obaveze, pa je uoči Nove godine uplatio i drugu ratu 129.753,18 eura i kamatu u iznosu od 32.434,17 eura.

Nova prodaja nekretnina koje su preostale u vlasništvu nikšićkog biznismena događa se neposredno pred početak gradnje kondo hotela. Time je Mićunović nastavio seriju rasprodaje svoje imovine. Krajem prošle godine prodao je zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana, iznad Miločerskog parka, budvanskoj kompaniji Allianz group.

Bonus video: