Mihailo: Još malo i oni će se mrznuti na snijegu, a mi biti u hramovima

Nalaganje badnjaka ispred Kraljevog Dvorca dovodi se u vezu s nedavnom odlukom Skupštine opštine Nikšić da kraljev letnjikovac koji se nalazi u blizini Dvorca ustupi CPC
53 pregleda 0 komentar(a)
nalaganje badnjaka, CPC, Foto: Savo Prelević
nalaganje badnjaka, CPC, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.01.2015. 18:52h

Crnogorska pravoslavna crkva nalagala je danas tradicionalno badnjake ispred Dvora Kralja Nikole u Cetinju. Badnjake su naložili vjernici CPC iz bratstava Martinovića i Borilovića.

Mitropolit CPC Mihailo je naglasio da se prava crnogorske crkve zaboravljaju u korist onih koji ih, kako kaže, istrajno vjerski i nacionalno omalovažavaju.

"Naočigled demokratske Evrope mi se mrznemo po snijegu i ledu na Trgu kralja Nikole. Ne daju nam ući u Cetinjski manastir", poručio je Mihailo.

On je imao poruku i za vrh vlasti. "Državu smo obnovili, a duhovni i katastarski suverenitet prepušten sprskoj svetosavskoj crkvi koja krivotvori i devastira sve crnogorske hramove, crkve i manastire već devet decenija. Očekujemo od države Crne Gore da konačno riješi pitanje imovine CPC", naveo je Mihailo.

On je kazao da će se uskoro uloge promijeniti. "Oni će se mrznuti po snijegu, a mi ćemo biti u našim hramovima", kazao je Mihailo.

CPC naložila je danas u podne badnjak ispred Dvorca kralja Nikole u Nikšiću, umjesto na glavnom gradskom trgu, gdje je to činila prethodnih godina u večernjim časovima.

Nalaganje badnjaka ispred Kraljevog Dvorca dovodi se u vezu s nedavnom odlukom Skupštine opštine Nikšić da kraljev letnjikovac koji se nalazi u blizini Dvorca ustupi CPC.

Sam ljetnjikovac je blizu i Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog, gdje će Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori večeras nalagati badnjake.

Bonus video: