Mijajlović osvojio osmo mjesto u Splitu

Mijajlović imao 23 protivnika u grupi do 16 godina
173 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Mijajlović, Foto: ŠK "Dijagonale"
Aleksandar Mijajlović, Foto: ŠK "Dijagonale"
Ažurirano: 01.09.2016. 18:44h

Takmičar šahovskog kluba “Dijagonale” Aleksandar Mijajlović je učestvovao na Međunarodnom šahovskom festivalu za mlade “Adriatic 2016” u Splitu, gdje je osvojio osmo mjesto.

Direktorica “Dijagonala” Radmila Milošević je kazala da su poziv za učešće na vodećem evropskom neslužbenom turniru za mlade, dobili od Fondacije “Gari Kasparov”.

Turnir, propagira i projekat “Šah uz školu” u Hrvatskoj. S obzirom na ulogu “Dijagonala” u procesu uvođenja šaha kao izbornog predmeta u osnovne škole, ocjenjuju da je poziv prirodan epilog.

“U grupi do 16 godina u kojoj je Mijajlović nastupio igralo je 23 igrača iz više zemalja. Pobijedio je majstorski kandidat Filip Radenić iz Hrvatske dok je Aleksandar Mijajlović zauzeo osmo mjesto i ušao među nagrađene učesnike. Dobio je robnu nagradu”, saopštila je Miloševićeva.

Ona je kazala da je Mijajlović propustio priliku za plasman među tri prva igrača time što je izgubio partiju “u kojoj je imao skakača više dozvolivši protivniku šeh - šah, ali da turnir nije bilo moguće 'ispraviti', jer se igralo samo šest kola”.

Bonus video: