Mijo Martinović građanima: Čim ozdravim biću sa vama

Okupljeni su zatražili ostavku premijera Mila Đukanovića, navodeći da je on odgovoran za sve ono što su direktor policije Slavko Stojanović i ministar unutrašnji poslova Raško Konjević radili na protestu
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2015. 19:44h

Cetinjanin Miodrag Mijo Martinović, koga su pripadnici Specijalne terorističke jedinice (SAJ) brutano pretukli nakon protesta Demokratskog fronta 24. oktobra, obratio se građanima koji su se večeras u znak podrške Martinoviću okupili ispred KCCG.

Obraćajući im se preko mobilnog telefona, on je rekao da će "uvijek biti među onima koji se bore za slobodu" i da je dobio batine u ime svih onih čiji je to cilj.

“Čim ozdravim biću sa vama”, rekao je on.

Ispred KCCG okupilo se između 200 i 300 ljudi. Kolona je krenula iz centra Podgorice, sa Trga Republike, odakle su prošli pored ambasade Sjedinjenih Američkih Država i zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, gdje su ponavljali “Milo ubico” i "Milo lopove”, te prozivali ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Protesna šetnja završena je ispred zgrade RTCG gdje su okupljeni uzvikivali "lažovi", "koliko nas ima" i "javna kuća".

Krećući sa Trga Republike, okupljeni su zatražili ostavku premijera Mila Đukanovića, navodeći da je on odgovoran za sve ono što su direktor policije Slavko Stojanović i Konjević radili na protestu, kada je veliki broj građana bio predmet terora policije.

Minutom ćutanja više desetina građana odalo je poštu “mrtvom Parlamentu” uz povike “Milo, lopove”, i parole “Svi smo mi Mijo Martinović”.

Galerija

Bonus video: