Milačić: Đukanović zna istinu o ubistvu Jovanovića

"Ubicama i nalogodavcima poručujemo da će silu zakona osjetiti već prvog dana nakon rušenja režima Mila Đukanovića, koji, sasvim sigurno, zna punu istinu o ubistvu Duška Jovanovića", naveo je Milačić
933 pregleda 10 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora ocijenila je da zvanična vlast na čelu sa aktuelnim predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem već 15 godina "ništa nije uradila da razotkrije ko su nalogodavci ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana, Duška Jovanovića".

"Takav odnos prema ubistvu, ne samo Jovanovića, već i slobodne riječi u Crnoj Gori, govori samo jedno: da se skrivani ubica i danas nalazi u redovima vlasti", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Dodaje da ni ubistvo Jovanovića nije bilo dovoljno da se krene sa rješavanjem katastrofalnog stanja u kom novinari rade.

"Naprotiv, nakon tog događaja nizali su se napadi na novinare, od prebijanja Tufika Softića, Mihaila Jovovića, Mladena Stojovića i drugih, pa sve do pokušaja ubistva Olivere Lakić, koje je i dalje nerasvijetljeno. Prava Crna Gora izražava poseban pijetet prema liku i djelu gospodina Jovanovića koji je svojim hrabrim i objektivnim izvještavanjem o brojnim aferama koje su potresale Crnu Goru svoje ime zlatnim slovima upisao ne samo u novinarski istorijat Crne Gore, već i u istorijat borbe za slobodu koju toliko dugo sanjamo. Ubicama i nalogodavcima poručujemo da će silu zakona osjetiti već prvog dana nakon rušenja režima Mila Đukanovića, koji, sasvim sigurno, zna punu istinu o ubistvu Duška Jovanovića", zaključio je Milačić.

Bonus video: