Milevu i Raka Draškovića ni smrt ne razdvoji

Rako je preminuo 6. septembra u 7 ujutro, a Mileva u isto vrijeme sjutradan. Sahranjeni su zajedno prije dva dana...
171 pregleda 5 komentar(a)
Mileva Drašković, Radomir Drašković, Foto: Svetlana Mandić
Mileva Drašković, Radomir Drašković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.09.2017. 18:49h

Mileva i Radomir-Rako Drašković iz Gornjeg Polja kod Nikšića lani su proslavili 77 godina braka, a prije nekoliko dana oboje preminuli za 24 časa.

Rodbina i prijatelji kažu da je sudbina htjela da i u smrt odu zajedno, nakon što su tri četvrtine vijeka proveli u braku. Rako je preminuo 6. septembra u 7 ujutro, a Mileva, godinu mlađa od supruga, u isto vrijeme sjutradan. Sahranjeni su zajedno prije dva dana.

“Vijesti” su u martu prošle godine pisale o tome da su Draškovići proslavili “dijamantsku svadbu”, odnosno 75 godina braka. Djed Rako tada je otkrio i “recept” za dug i uspješan brak - “malo lukavstva, a dosta pameti”.

“Ništa mi u braku nije bilo teško, jer zajedno smo mogli sve savladati. Nikada nijesmo imali problema. Dešavaju se u braku svađe, ali to su bile sitnice koje momentalno naiđu i prođu. Nije bilo situacija da se nije moglo pretrpjeti. Nikada sa njom nijesam 'ratovao' i lijepo smo drugovali sve ove godine“.

Iza Draškovića je ostalo šestoro djece - po tri kćerke i sina, unučad i praunučad, a četvrta kćerka koja je preminula imala bi godina gotovo koliko njih dvoje bračnog staža. Upućeni kažu da je iza Draškovića ostao i častan i pošten život.

Bonus video: