Milijarda ustaje: Plesom protiv nasilja nad ženama

Na poziv direktorice SŽK Ljiljane Raičević održan je minut ćutanja za nedavno tragično preminulo petnaestoemjesečno dijete iz Podgorice, koje je podleglo povredama zadobijenim zlostavljanjem
132 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2018. 13:50h

Na podgoričkom Trgu nezavisnosti završen je još jedan ples u okviru globalne kampanja protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Milijarda ustaje".

Ples organizuju NVO Sigurna ženska kuća uz finansijsku pomoć Kancelarije UNDP u Crnoj Gori.

“Svake godine u februaru plesom širom svijeta iskazuje se protest zbog nasilja nad ženama. Plešemo da bismo zahtijevali da svako nasilje nad ženama bude kažnjeno. Plešemo da bismo osjetili i pokazali snagu zajedništva u borbi protiv nasilja nad ženama i osnažili svaku žrtvu da prijavi nasilje i pokida lanac”, poručili su iz Sigurne ženske kuće.

Kampanja “Milijarda ustaje” pokrenuta je prije 20 godina.

Program je počeo nastupom dječijeg hora "Zvjezdice".

Veliki broj građana je uzeo učešće u plesu.

"Nula posto tolerancije prema bilo kakvom nasilju prema djeci i ženama", poruka je sa današnjeg skupa.

Na poziv direktorice SŽK Ljiljane Raičević održan je minut ćutanja za nedavno tragično preminulo petnaestoemjesečno dijetet iz Podgorice, koje je podleglo povredama zadobijenim zlostavljanjem.

„Svake godine se ovdje okupljamo, da budemo dio manifestacije, koja se danas održava u preko 210 zemalja. Neki trgovi su manje, a neki mnogo više popunjeni, nego ovaj naš. Negdje se okupi i pet hiljada ljudi, da podrže žene, koje se bore protiv nasilja nad ženama i djecom, za jednakost sa muškarcima”, kazala je Raičević.

Galerija

Bonus video: