Milion eura manje za gradnju toplane

Iz Opštine su ranije uvjeravali da će toplana biti urađena tokom ove godine, a sljedeće i cjevovod do grada...
230 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 05.12.2017. 20:38h

Direkcija javnih radova objavila je juče tender za izbor izvođača radova na izgradnji prve faze Gradske toplane u opštini Pljevlja.

Predračunska vrijednost radova je 3,8 miliona eura, a nadzora 150.000, što je za oko milion eura manje u odnosu na prvi tender.

Zainteresovani ponude mogu da dostavljaju do 27. decembra, a rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Gradonačelnik Mirko Đačić u februaru je obustavio tender za izgradnju toplane, jer nije pristigla nijedna ispravna ponuda.

Nakon toga, državna komisija za kontrolu javnih nabavki poništila je tender jer je utvrdila da ugovor o javnoj nabavci nije u skladu sa uslovima utvrđenim tenderskom dokumentacijom.

Zbog propusta u pripremi tenderske dokumentacije, Opština će morati da plati 21.400 eura, od čega po 8.000 firmama koje su podnijele žalbe na ime uplaćene naknade za vođenje postupka i 5.400 eura na ime troškova za sastavljanje žalbe.

Na prethodnom tenderu, četiri firme su dostavile ponde vrijedne od oko 4,1 do 4,8 miliona eura.

Iz Opštine su ranije uvjeravali građane da će toplana biti urađena tokom ove godine, a sljedeće i cjevovod do grada, u dužini od oko dva kilometra.

Toplana za najzagađeniji grad u Crnoj Gori bi trebalo da se gradi u naselju Radosavac.

Izgradnjom toplane u industrijskoj zoni grada zatvorila bi se kotlarnica u Skerlićevoj ulici, koja je označena kao jedan od najvećih zagađivača vazduha u Pljevljima.

Trenutno se iz kotlarnice u Skerlićevoj zagrijava oko 30.000 metara kvadratnih prostora, uglavnom u centru grada.

Bonus video: