Milionske stanove na Zavali ima ko da kupi

Osam hiljada eura košta kvadrat penthausa, apartmana na posljednjim spratovima vila površine 250 kvadrata sa smart haus konceptom i luksuznim paketom namještaja
155 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 20:07h

Najskuplja nekretnina na crnogorskom tržištu je penthaus apartman u vili rezidencijalnog kompleksa “Dukljanski vrtovi“ na Zavali, čija je cijena okvirno dva miliona eura, odnosno 8.000 eura po kvadratu.

Ovi apartmani od oko 250 kvadrata su oni koje trenutno vlasnici kompleksa i najbolje prodaju, uglavnom biznismnima iz Azerbejdžana, Rusije, Arapskih Emirata.

Priča o luksuzu kojim odiše Zavala, i kojem teže novi vlasnici okupljeni oko Udruženja kupaca AMIA i kompanije Montera, tako dobija svoj hepiend, jer se krajem naredne godine očekuje završetak kompletnog projekta, a prvi stanari se useljavaju već u junu.

Ovim bi trebalo i konačno da bude stavljena tačka na jednu od najkontroverznijih graditeljskih priča u Crnoj Gori, koju su pratile brojne nedaće, usponi i padovi, do sudskih procesa.

Portparol kompanije Montera, Milena Spahić navodi da je na Zavali trenutno veliki broj radnika koji su angažovani 24 časa dnevno.

"Odvijaju se radovi na dvije faze na gradilištu. Prva faza je ona koju planiramo da završimo u junu, i uselimo prve stanare, kada se završi građevinska sezona. Time ćemo završiti 60 odsto vila, koje će funkcionisati kao jedinstveni kompleks, zajedno sa restoranom i plažom. Novu 2015. planiramo da proslavimo velikom zabavom koja će označiti završetak kompletnog kompleksa“, najavila je Spahićka.

Apartmani će biti opremljeni luksuznim najmještajem

Ona je dodala da vlasnici mogu da se pohvale kako se odvija prodaja apartmana.

"Interesovanje je sve veće, kako odmiču radovi, odnosno kako privodimo kraju završetak projekta. Imamo i klijente sa nekih novih tržišta poput Azerbejdžana, Rusije, Ujedinjenih Emiratra, čak i Amerike, tako da se nadamo da će prodaja biti nastavljena ovim tempom. Cijene su ostale nepromijenjene, odnosno u rasponu od 6.000 do 8.000 hiljada eura. Osam hiljada eura je kvadrat penthausa, apartmana na posljednjim spratovima vila površine 250 kvadrata sa smart haus konceptom i luksuznim paketom namještaja. Naravno vlasnici svih apartmana na Zavali, za tu cijenu dobijaju i kompeltnu uslugu, sve sadržaje koje nudi budući kompleks "Dukljanski vrtovi", kazala je Spahić.

Radove na kompleksu radovi se izvode pod rukovostvom svjestki poznate kompanije Turner Constructions, dok je u projekat i uključena i vodeća srpska kompanija ProjMetal.

Od ukupno 202, prodato je više od polovine. Otvoren je i show-room, pokazani apartman urađen je po projektima poznatih arhitekata, gdje će svi kupci moći da izaberu na koji način žele da im se opreme apartmani.

Butik hotel na mjestu restorana

Investitori namjeravaju i da grade prvi butik hotel u Budvi, i to na mjestu gdje se trenutno nalaze garaža i restoran. Međutim, dok ne budu završene izmjene i dopune planskog dokumenta - Urbanistički projekat "Turistički kompleks Zavala“, tu ideju ne mogu realizovati.

Izmjene plana su u toku, a u međuvremenu je urađen i projekat, na osnovu međunarodnog konkursa, i to arhitektonskog biroa ARCVS.

"Naš plan je da izgradimo butik hotel, ta procedura je u toku i vjerujemo da će biti novih pomaka u tom smislu“, kazala je “Vijestima” Spahić.

Galerija

Bonus video: