Milki Cvijović prva nagrada za najbolji stari sir

Prema ocjeni žirija, najbolji stari kajmak sprema Milena Čolović iz Bobova
2261 pregleda 0 komentar(a)
Sa manifestacije, Foto: Goran Malidžan
Sa manifestacije, Foto: Goran Malidžan

Milka Cvijović is Krejinog vrela osvojila je prvu nagradu na tradicionalnoj manifestaciji "Dani pljevaljskog sira", koja je 18. put danas održana u Pljevljima.

Komisija, koja je ocjenjivala kvalitet izloženih proizvoda, nagradu joj je dodijelila u kategoriji stari sir. Njoj je pripala novčana nagrada u iznosu od 100 eura i muzilica.

Drugo mjesto i nagrada od 200 eura prema ocjeni komisije pripala je Veliborki Cupara iz sela Brvenica, a treće Zorki Terzić iz Crljenica. Za osvojeno treće mjesto Terzić je uručena nagrada od sto eura.

Oko 160 uzoraka izložilo je 97 proizvođača bijelog mrsa.

U kategoriji čisti ovčji sir dodijeljena je samo prva nagrada Milojki Petrović iz Kosanice. Druga i treća nagrada nisu dodjeljene zbog malog broja izloženih uzoraka u ovoj kategoriji.

Prema ocjeni žirija, najbolji stari kajmak sprema Milena Čolović iz Bobova. Druga nagrada pripala je Radmili Vuković iz Selca , a treća Milji Jović iz Bobova.

U takmičenju proizvođača mladog kajmaka pobijedila je Cica Lučić iz Meljaka, druga nagrada pripala je Branojki Ječmenici iz Rabitlja, a treća Ljilji Petrović iz Bitina.

Prva magrada za specijalne vrste sireva pripala je Milu Bezareviću iz Mataruga, druga Rajku Ćiroviću iz Odžaka, a treća Jeleni Lazarević iz Komina.

Pobjednici u svim kategorijama, osim u kategoriji stari sir dobili su po 200 eura, drugoplasirani 150, a treći 100 eura.

Manifestaciju koju je otvorio predsjednik Opštine Igor Golubović, obišla je i crnogorska ministrica jaavne uprave Suzana Pribilović koja je danas boravila u radnoj posjeti Pljevljima.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede a organizator Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja i NVO „Pljevaljski sir“.

Bonus video: