Milovac: MANS-u ovaj vid zastrašivanja nije stran

"Ovo je bilo klasično policijsko ispitivanje koje je imalo za cilj da mene i moju organizaciju zastraši", ocjenio je Milovac
83 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2012. 16:03h

Zamjenik izvršnog direktora MANS-a Dejan Milovac ni na samom saslušanju u Upravi policije nije saznao zbog čega je pozvan na informativni razgovor koji je trajao 40 minuta.

Na razgovor je pozvan nakon što je na zgradi Ustavnog suda 12. jula postavio tablu na kojoj je pisalo "Ustavni sud prve familije" ali mu nije potvrđeno da je to razlog.

"Šokiran sam da je Uprava policije odvojila 40 minuta za mene, koji sam postavio tablu na zgradi Ustavnog suda u okviru mog Ustavom garantovanog prava na slobodu mišljenja i izražavanja, a da ne troše vrijeme na kriminalce koji sjede u Vladi, Skupštini, koji diluju drogu po Crnoj Gori, koji su kupili i opljačkali naše firme", kazao je Milovac novinarima nakon saslušanja.

Milovac je najavio da će se aktivisti MANS-a 17. jula u 9 časova okupiti ispred Ustavnog suda i pozvao policajce da dođu u što većem broju

Milovac smatra da da je poziv policije "vid zastrašivanja" ali da to MANS-u nije strano jer je situacije bila slična i kada se postavilo pitanje ko je postavio snimak svadbe Safeta Kalića na internet.

"Ovo je bilo klasično policijsko ispitivanje koje je imalo za cilj da mene i moju organizaciju zastraši i da se više nikad ne pojavimo ni pred Ustavnim sudom ni pred građanima Crne Gore i da prestanemo da se bavimo istraživanjem korupcije i organizovanog kriminala", ocjenio je Milovac.

Video: Zoran Bojović

Ispred zgrade policije Milovca i advokata Veselina Radulovića čekali su aktivisti MANS-a sa transparentima na kojima je pisalo "Policija građana ili policija prve familije", a dvoje njih je imalo maske sa likom Mila Đukanovića i njegove sestre Ane Kolarević i držali su tablu sa natpisom "Kad ćemo mi biti saslušani".

Radulović je kazao da su od službenika tražili da im kažu u kom svojstvu je Milovac pozvan i zašto, jer je je u pozivu naznačeno da se poziva kao stranka u nekom upravnom postupku.

"Dali su nam zapisnik ali obavještenje nijesmo dobili. Rečeno je da je pozvan u svojstvu građanina što je nezakonito, u zapisniku su naveli odredbu Krivičnog zakonika po kojoj se poziva, a ta odredba propisuje postupanje u predkrivičnom postupku kad istražuje krivično djelo. Usmeno nam je saopšteno da Milovac nije počinio nikakvo krivično djelo ali da su ga morali pozvati", rekao je Radulović.

On je objasnio da Milovac nije mogao dati bilo kakvu izjavu jer mu nije saopšteno zašto je pozvan.

"Rečeno mu je da će biti pokrenut neki prekršajni postupak protiv njega, opet ne znamo zbog kog djela. Rečeno mu je i da bi u ubuduće trebao da pazi kako da se ponaša. Čekamo da pokrenu prekršajni postupak i da pred sudom vidimo na koji način i od čega ćemo se braniti", rekao je on.

Milovac je najavio da će se aktivisti MANS-a 17. jula u 9 časova okupiti ispred Ustavnog suda i pozvao policajce da dođu u što većem broju jer će "biti za njih dosta materijala pa da vidimo hoće li moći sve da nas saslušaju".

Galerija

Bonus video: