Milovac: Vujoviću “neke firme” trebalo je da prijavite

Direktor Istraživačkog centra MANS-a odgovorio Dragoljubu Vujoviću
9498 pregleda 18 komentar(a)
Dejan Milovac, Foto: Boris Pejović
Dejan Milovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.03.2020. 20:36h

Direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac reagovao je na navode Dragoljuba Vujovića, sina Milke Vujović, koja rukovodi Službom za finansijske poslove DPS-a, objavljene u tekstu “Vujović: Ja sam vlasnik imovine”.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Milka Vujović je zaposlena u DPS-u na poslovima računovodstva, zadužena za potpisivanje završnih računa i predaju finansijskih izvještaja. To je činjenica koju je veoma lako provjeriti kod nadležnih organa, a u konačnom, i na samom sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK).

Što se tiče ostalih navoda koje je u svom pokušaju reagovanja iznio njen sin, Dragoljub Vujović, podaci o vlasnicima nekretnina su takođe javna informacija, a oni nesporno ukazuju da je Milka Vujović za svega nekoliko godina značajno uvećala svoju imovinu.

Povezani članci

05. Mart 2020.

Vujović: Ja sam vlasnik imovine

Priliku da objasne porijeklo tog novca, porodica Vujović je imala i prije objave teksta, ali na postavljena pitanja nismo dobili odgovor.

Pitanje porijekla vrijedne imovine Milke Vujović je već neko vrijeme u fokusu javnosti, ali je zanimljivo da se njen sin oglasio prvi put tek onda kada su MANS i Vijesti otkrili njenu stvarnu vrijednost.

Dragoljub Vujović je kao član domaćinstva i povezano lice javnog funkcionera (sin Miško Vujović) u smislu Zakona o sprečavanju korupcije, bio dužan da pruži istinite podatke o svojoj imovini i prihodima. Ta obaveza postoji još od 2014. godine kada je njegov sin postao javni funkcioner.

U svom odgovoru na pisanje MANS-a i Vijesti, Vujović otkriva da je imao „neke firme“ i „neka partnerstva“ sa drugim firmama iz kojih je ostvarivao „neke prihode“, ali uvidom u imovinske kartone njegovog sina, nema ni traga o tome. Kao što, uostalom, nema ni informacije o tome iz kojih prihoda je finansirao kupovinu stana i garaže koje je poklonio svom sinu.

Sve te informacije će svakako biti predmet daljeg interesovanja MANS-a, a nadamo se i nadležnog tužilaštva”, saopštio je Milovac.

Bonus video: