Minić: Zindoviću je vrijeme da se penzioniše

Reagujući na saopštenje ŽPCG da ima samo treći stepen stručne spreme, Minić je kazao da je ponosan na školu koju je završio, ali da je preduzeće izgubilo njegovu diplomu za mašinovođu
121 pregleda 2 komentar(a)
Dragomir Minić, Foto: Vijesti
Dragomir Minić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.03.2016. 19:07h

Zaposleni u Željezničkom prevozu Crne Gore (ŽPCG) Dragomir Minić kazao je da mjesec dana nije pustio voz u saobraćaj, jer odgovorni u preduzeću nijesu obavili propisani tehnički pregled.

Reagujući na stav ŽPCG, on je kazao da je dobar i direktor preduzeća Milojica Zindović , ali da bi “konačno morao da ide u penziju”.

Iz ŽPCG su ranije saopštili da je odluka Minića da zadrži vozove neosnovana, ali da su njegove primjedbe shvatili kao “dobronamjerne”, zbog čega su ga i poslali na “neiskorišteni” godišnji odmor.

“Radi javnosti moram navesti da više od mjesec dana nijesam pustio ¸¸voz (MGE 104106 tipa KAF), jer mora da se uzdigne kako bi se ispitale funkcije svih sklopova i uređaja. Pošto nijesu obezbijedili ni stručni kadar na vrijeme kao ni 12 dizalica kako bi to odradili, oni pribjegavaju pogrešnom načinu rada i to zlonamjerno. Posledica svega ovoga je gubljenje garantnog roka, na šta sam ih u više dopisa upozorio”, kazao je Minić, koji je obavljao posao Kontrolno prijemnog organa (KPO) za vučne vozove.

On navodi da mu preduzeće nije uručilo rješenje za godišnji odmor, već da ga je dobio preko “drugih organa”. Tvrdi da svi u menadžmentu slijepo izvršavaju Zindovićeva naređenja, jer su ista mjesta u ŽPCG-u pokrivala prije deset godina.

“Svi znamo šta se tada desilo”, kazao je Minić.

Reagujući na saopštenje ŽPCG da ima samo treći stepen stručne spreme, Minić je kazao da je ponosan na školu koju je završio, ali da je preduzeće izgubilo njegovu diplomu za mašinovođu.

“Nas, oko 40 ljudi, poslato je u Beograd godinu dana kako bi se doškolovali za radno mjesto mašinovođe, a diploma koju su izgubili krivično je djelo, zbog kojeg su prošle godine mašinovođe sa više od 30 godina radnog staža morali ponovo da polažu stručni ispit. Zbog zdravstvenih razloga nijesam mogao ponovo da polažem”.

Kazao je da diplome rukovodećih neće provjeravati, jer mu je “dobro poznato ko je koliko stručan u vezi ispravnosti elektromotornih garniture i lokomotiva”.

Bonus video: