Ministar Mugoša poslao kući šefa i samostalnog savjetnika UŠ-a

“Vijestima” je u Upravi za šume Crne Gore potvrđeno da su njih trojica suspendovana po nalogu ministra poljoprivrede Budimira Mugoše
156 pregleda 3 komentar(a)
Upraa za šume, Foto: Goran Malidžan
Upraa za šume, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.10.2016. 18:19h

Zbog sumnje da su počinili težu povredu radne obaveze, juče su suspendovani šef i samostalni savjetnik rožajske Uprave za šume (UŠ), Faruk Kalač i Rifat Kalač, te šef odsjeka za korišćenje šuma u pljevaljskoj UŠ Joveta Terzić.

“Vijestima” je u Upravi za šume Crne Gore potvrđeno da su njih trojica suspendovana po nalogu ministra poljoprivrede Budimira Mugoše.

Ranije je iz istog razloga suspendovan lugar Ismet Dacić.

Iz Osnovnog tužilastva u Rožajama saopšteno je da je u toku i izviđajni postupak.

U krivičnoj prijavi i predlogu za pokretanje disciplinskog postupka piše da “postoji osnovana sumnja da su Kalači i Terzić u dužem vremenskom periodu, na organizovan način, koristeći svoj službeni položaj i međusobne prijateljsko-rođacke veze vršili težu povredu radne obaveze”.

Kalači i Terzić se povezuju sa aferom švercovanog čekića koji je pronađen u junu prošle godine, a kojim je vršena doznaka građe u gazdinskoj jedinici Bać - Besnik, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Komisija Ministarstva poljoprivrede, kao i Uprava za inspekcijske poslove, utvrdili su da je u tom rejonu izvršena velika količina nelegalne sječe, o čemu su obaviješteni policija i tužilaštvo.

Prema procjenama ranijeg direktora UŠ Mirsada Nurkovića, pričinjena je šteta od više od 100.000 eura.

“Neko ili nije radio svoj posao, ili ga je radio suprotno onome što mu je bila obaveza”, kazao je ranije Nurković.

Zbog bespravne sječe stabala označenih lažnim čekićem, UŠ je u novembru prošle godine podnijela krivične prijave protiv Dacića i njegovoog sugrađanina Asmira Mujevića.

Bonus video: