Ministarstvo: Bečanović, opsjednuta sopstvenim neispunjenim željama, obmanjuje javnost

“Očigledno Vas, gospođo Bečanović, “bole” Vaše ingerencije jer patite za onima za koje ste mislili da vam pripadaju i koje ste bili namijenili sebi”
74 pregleda 11 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2016. 15:42h

Predstavnica opozicije u Ministarstvu prosvjete, Tatjana Bečanović namjerno obmanjuje crnogorsku javnost iznoseći neistine tvrdnjom da je na čelu tog resora čovjek bez dana iskustva u prosvjeti, ocijenjeno je iz Ministarstva prosvjete.

Bečanović je saopštila danas da ministar prosvjete Predrag Bošković trenutno obavlja funkciju ministra bez ijednog radnog dana u toj oblasti.

“Gospođa Bečanović očigledno opsjednuta sistemom obrazovanja i zaposlenima u njemu, odnosno sopstvenim neispunjenim željama i nadanjima, namjerno obmanjuje crnogorsku javnost iznoseći neistine”, navodi se u reagovanju Ministarstva.

Oni su poučili da se o tezi Bečanović da je na čelu Ministarstva čovjek bez dana iskustva u prosvjeti zaista nema što kazati.

“Razlog za iznošenje ove neistine ne znamo, ali se istina da lako provjeriti. Da li gospođa Bečanović ovako postupa u namjeri da omalovaži osmogodišnji rad ministra Boškovića na fakultetu ili iz neznanja samo njoj je poznato”, kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, sudeći po javnim nastupima Bečanović i relativno novim "naučnim radovima", može se zaključiti da se radi o neznanju u pravom smislu te riječi.

“Očigledno Vas, gospođo Bečanović, “bole” Vaše ingerencije jer patite za onima za koje ste mislili da vam pripadaju i koje ste bili namijenili sebi”, kaže se u reagovanju.

Iz Ministarstva su poručili Bečanović da stavljanjem supotpisa na dokumenta (na koji se, kako tvrde, mora čekati zbog “redovnog” dolaska na posao u Ministarstvo) samo potvrđujete da se u sistemu prosvjete sve realizuje shodno propisima.

"Kao univerzitetskom profesoru, gospođo Bečanović, ne priliči Vam da obmanjujete javnost. Nadamo se da ćete ubuduće posao u Ministarstvu prosvjete obavljati u cilju unapređenja crnogorskog obrazovanja, a ne njegove opstrukcije", poručili su iz tog resora.

Bonus video: