Ministarstvo ćuti dok grade zgradu

Iz Inženjerske komore je potvrđeno da su dobili predlog za oduzimanje licenci i da je u toku procedura utvrđivanja činjeničnog stanja
64 pregleda 10 komentar(a)
Normal tours, Foto: Luka Zeković
Normal tours, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.04.2016. 18:55h

Iako je Uprava za inspekcijske poslove poslala 10. marta predlog Ministarstvu održivog razvoja i turizma za pokretanje postupka za ocjenu zakonitosti izmjena i dopuna DUP "Rekreativno - kulturna zona na obali Morače - južni dio", kojim je dozvoljena gradnja zgrade od 12 spratova pored hotela „Podgorica”, iz tog resora nije odgovoreno na pitanje “Vijesti” šta su uradili povodom toga.

Na gradilištu zgrade radnici su juče pripremali podizanje trećeg sprata.

Iz Uprave za inspekcijske poslove “Vijestima” je juče saopšteno da nijesu još dobili rješenje Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada od 21. marta, kojim je odbijen predlog za poništenje građevinske dozvole “Normal Toursu” za zgradu od 12 spratova.

Iz Sekretarijata su ranije saopštili da su rješenje poslali, a iz Uprave najavili da će kada dobiju dokument žaliti se glavnom administratoru Glavnog grada i podnijeti tužbu Upravnom sudu, ako ne bude usvojena. Inspektor za urbanizam, podnio je Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada, predlog za poništenje građevinske dozvole jer je prilikom provjere tehničke dokumentacije, na osnovu koje je izdata građevinska dozvola, utvrdio da ista nije urađena sa planskim dokumentom Izmjene i dopune DUP-a "Rekreativno - kulturna zona na obali Morače - južni dio".

"Inspektor za urbanizam je podnio i Inženjerskoj komori Crne Gore predloge za oduzimanje licenci projektantu koji je izradio tehničku dokumentaciju (privrednom društvu i odgovornom projektantu) i revidentu koji je revidovao tehničku dokumentaciju (privrednom društvu i odgovornom revidentu)”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Iz Inženjerske komore je potvrđeno da su dobili predlog za oduzimanje licenci i da je u toku procedura utvrđivanja činjeničnog stanja.

Kompanija “Normal Tours” vlasnika Žarka Burića, krajem decembra prošle godine je počela izgradnju poslovne zgrade od 12 spratova pored hotela „Podgorica”.

Bonus video: