Ministarstvo: Netačne su tvrdnje da Crna Gora nazaduje u Poglavlju 27

"Nacrt izvještaja koji se pominje u tekstu "Vijesti" nije dokument Evropske komisije, te ne odražava njene stavove, niti stavove država članica Evropske unije (EU) o stanju u oblasti životne sredine u Crnoj Gori"
1256 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Netačne su tvrdnje da Crna Gora nazaduje u Poglavlju 27 - Životna sredina i klimatske promjene, saopšteno je danas iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Oni su reagovali na tekst "Ekološka država bori se za vazduh" objavljen juče na Portalu Vijesti.

"Nacrt izvještaja koji se pominje u tekstu "Vijesti" nije dokument Evropske komisije, te ne odražava njene stavove, niti stavove država članica Evropske unije (EU) o stanju u oblasti životne sredine u Crnoj Gori. Podsjećamo da je posljednji izvještaj Evropske komisije koji tretira ovu oblast bio Izvještaj o Crnoj Gori iz maja 2019., u kojem je navedeno da je Crna Gora dostigla određeni nivo spremnosti u oblasti životne sredine i klimatskih promjena, te da u pomenutom izvještaju nema ni riječi o nazadovanju u ovoj oblasti. Naprotiv, u svim oblastima Poglavlja 27 vidljivi su kontinuirani pomaci, što je rezultat vođenja odgovorne i posvećene politike Vlade", navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Bonus video: