Ministarstvo objavilo plan intervencije: Burić nije smio da sruši "Crnu Goru"

Ministarstvo je objavilo dokumente nakon što je ranije danas Socijalistička narodna partija (SNP) tražila da se objasni rušenje
203 pregleda 71 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2013. 21:25h

Žarko Burić i njegova “Normal kompani” nijesu smjeli da sruše stari Hotel “Crna Gora”, već samo njegove pomoćne objekte u dvorištu hotela!

To se jasno vidi iz Plana intervencija, koji je sastavni dio urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju hotela "Crna Gora" i građevinske dozvole, koju mu je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma u martu 2011. godine, kada je ministar bio Predrag Sekulić.

Prema tom Planu, samo mali dio objekata (označen žutom bojom) predviđen je za rušenje.

Te dokumente večeras je poslalo “Vijestima” ovo ministarstvo, nakon što je ranije juče SNP tražila da se objasni rušenje dijela hotela "Crna Gora" u kojem je bila smještena gradska kafana, ali i saloni. Rušenje tog objekta je izazvalo nezadovoljstvo u dijelu javnosti koji smatra da je srušeno jedan od kultnih mjesta u Podgorici.

"Građevinskom dozvolom za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg objekta hotela 'Crna Gora' - hotel 'Hilton Podgorica – Montenegro' predviđeno je djelimično rušenje postojećih objekata i njihova rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja", rekli su iz Ministarstva koje vodi Branimir Gvozdenović.

Dio hotela koji, prema Planu intervencije, nije smio da se ruši već rekonstruiše (Foto: Luka Zeković)

Galerija

Bonus video: