Ministarstvo odbrane: Crna Gora i Danska posvećene jačanju odbrambene saradnje

„Efikasan odgovor na izazove sigurnosti i bezbjednosti zahtijeva jačanje odgovarajućih institucionalnih kapaciteta i Crna Gora predano radi na nacionalnom nivou i u saradnji sa saveznicima kako bi zaštitila svoje građane“
616 pregleda 0 komentar(a)
Ivanović sa Hoeg-Jensenom, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ivanović sa Hoeg-Jensenom, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Saradnja između Crne Gore i Danske u oblasti odbrane je značajna, a ona je posebno ostvarena kroz realizaciju projekata u oblasti informaciono-komunikacione infrastrukture, istakao je generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović.

On se sastao sa Kasperom Hoeg-Jensenom zamjenikom stalnog sekretara za bezbjednosnu politiku i operacije u Ministarstvu odbrane Danske.

Ivanović je izrazio spremnost za nastavak saradnje, realizacijom aktivnosti i projekata kojima će se unaprijediti nacionalni odbrambeni kapaciteti.

„Efikasan odgovor na izazove sigurnosti i bezbjednosti zahtijeva jačanje odgovarajućih institucionalnih kapaciteta i Crna Gora predano radi na nacionalnom nivou i u saradnji sa saveznicima kako bi zaštitila svoje građane“, kazao je Ivanović.

Hoeg-Jensen je istakao da Crnu Goru preporučuju kao pozdanog partnera, te izrazio spremnost Danske u pružanju doprinosa daljim aktivnostima kako bi nacionalni kapaciteti bili u službi očuvanja mira i sigurnosti svojih građana i u službi globalne zajednice.

Bonus video: