Ministarstvo odbrane: DF atakuje na suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedske odnose

"Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana"
2528 pregleda 13 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.08.2019. 09:07h

Demokratski front i njegovi lideri u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, a cilj je narušavanje bezbjednosti zemlje, međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama našeg okruženja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Prepoznajemo da je Demokratski front već duže vrijeme u političkoj agoniji, unutar stranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke "Velike Srbije", pa zbog toga ne reagujemo na njihove besmislene navode. Ovoga puta to činimo jer atakuju na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi", navode iz Ministarstva odbrane.

Poručuli su DF-u da je Vojska Crne Gore "garant mira i stabilnosti zemlje".

"I svakog njenog građanina, sposobna da doprinosi globalnom miru i stabilnosti djelujući u okviru NATO, a njen sastav odslikava Crnu Goru u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima. Upravo zato Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana", zaključuje se u saopštenju.

Iz Uprave policije ranije su pojasnili da su službenici granične policije Albanije su prethodnih dana boravili na teritorijama opština Andrijevice i Berana u pograničnom dijelu prema Albaniji u skladu sa sporazumom dvije države, a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dvije države.

Nakon toga oglasio se jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević navodeći da "objašnjenje Uprave policije o ulasku policije Albanije na teritoriju Crne Gore vrijeđa zdrav razum i samo pokazuje koliko je režim u Podgorici u poziciji zavisnosti od švercerskih klanova na Kosovu i Albaniji".

Iz DF-a su nakon obilaska karaule Krenza na granici sa Republikom Albanijom, ministara odbrane i unutrašnjih poslova Predraga Boškovića i Mevludina Nuhodžića saopštili da je to potvrda da "crnogorska vlast nije imala pojma o pokretima albanskih snaga, pa je jasno da je Albanija izvršila jedan vid agresije na Crnu Goru".

Bonus video: