Ministarstvo odbrane: Streljaštvo doprinosi odbrani države

"Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore prepoznaju njen širi društveni značaj, koji znatno doprinosi ukupnim odbrambenim sposobnostima zemlje", kazao je Filipović
388 pregleda 2 komentar(a)
Vojska Crne Gore, SSCG, Foto: Gov.me
Vojska Crne Gore, SSCG, Foto: Gov.me

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore prepoznaju širi društveni značaj streljaštva, koje znatno doprinosi ukupnim odbrambenim sposobnostima zemlje, saopšteno je iz tog resora.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Slobodan Filipović primio je danas najbolje strijelce u prošloj godini i perspektivne mlade strijelce Streljačkog saveza Crne Gore (SSCG).

Filipović je rekao da je streljaštvo tradicionalni sport tijesno povezan sa vojskom i odbranom države.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore prepoznaju njen širi društveni značaj, koji znatno doprinosi ukupnim odbrambenim sposobnostima zemlje", kazao je Filipović.

On je rekao da su sportski rezultati dokaz da crnogorski strijelci posjeduju prepoznatljive kvalitete za učešće i dobar plasman na najvećim sportskim nadmetanjima.

"To govori i o uspješnom radu svih sportskih pregalaca u Streljačkom savezu Crne Gore.“, naglasio je Filipović.

On poručio da je Ministarstvo spremno da podrži Streljački savez u cilju unapređenja tog sporta.

Streljački savez Crne Gore osnovan je 1948. godine i jedna je od najmasovijih i najuspješnijih organizacija u Crnoj Gori koja obučava u vještini gađanja, njeguje takmičarski duh i izgrađuje stvaralačku ličnost omogućavajući zapažene rezultate na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Bonus video: