Ministarstvo odobrilo obnovu hotela u Tivtu i Žabljaku

"Mimoza" je dobila UTU za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju hotela „Pine“ na istoimenoj tivatskoj gradskoj rivi u mali hotel ranga četiri zvjezdice
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 17:36h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je tivatskim hotelijerskim kućama „Mimoza“ i „Primorje“ urbanističko-tehničke uslove (UTU) za ulazak u dugo najavljivane aktivnosti obimne rekonstrukcije i unapređivanja dijela hotelskih kapaciteta tih kompanija.

„Mimoza“ je dobila UTU za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju svog garni-hotela „Pine“ na istoimenoj tivatskoj gradskoj rivi u mali hotel ranga četiri zvjezdice.

Pored ostalog, planirano je da se rekonstrukcija objekta hotela površine u osnovi 393 kvadrata i spratnosti P + 2 + Pk, obavi zadržavajući postojeće gabarite tog objekta, dok je planirana nadogradnja jednog sprata na sada prizemnom pomoćnom objektu hotela, površine u osnovi 155 kvadrata.

HTP „Primorje“ dobilo je UTU za rekonstrukciju hotela „Planinka“ na Žabljaku i proširenje njegovih kapaciteta.

Tim dokumentom obuhvaćen je ne samo aktuelni hotel „Planinka“, kapaciteta 314 ležaja, sa dvorištem, već i okolni objekti i parcele u blizini hotela koje je, takođe, proteklih godina kupovalo HTP „Primorje“ kako bi stvorilo prostorne pretpostavke da se na Žabljaku napravi luksuzni veliki hotel sa depandansima visoke kategorije.

Hotel "Mimoza" u Tivtu

Planirano je da se u okruženju hotela urede sportski tereni, rekreativni sadržaji, bazen i nacionalni restoran.

Aktuelna „Planinka“ ima podrum, prizemlje i šest spratova, površine je u osnovi 1.499 kvadrata, a cijeli novi hotelski kompleks ranga četiri zvjezdice, sa depandansima, gradiće se na placu koji ima više od 40 hiljada kvadrata.

Budući da je predviđena dogradnja 25 hiljada kvadrata objekata, „Primorje“ je u obavezi da kod Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore sprovede i zakonski postupak procjene uticaja realizacije tog projekta na životnu sredinu.

Galerija

Bonus video: