Ministarstvo poljoprivrede: Dopis je poslat gradonačelniku

Ne znamo ko je iz grada informisao gospođu Slavku Adžović o tome da “im ništa nije stizalo iz Ministarstva poljoprivrede”
1 komentar(a)
Slavka Adžović, Foto: Ivan Petrušić
Slavka Adžović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 03.07.2014. 19:32h

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja su reagovali na tekst "Romska stočarka nema gdje: Idem u prosjake".

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Cijenimo napore da se, u granicama mogućnosti, pomogne svakom čovjeku u Crnoj Gori. Želimo tako da shvatimo Vaš tekst objavljen prvog jula, ne cijenimo neistinu. U prilogu možete naći dopis gospođe Adžović (bez datuma, koji smo dobili 18. juna 2014. godine). Istog dana uputili smo odgovor gospođi Adžović i dopis gospodinu Grboviću, gradonačelniku Nikšića. Ne znamo ko je informisao gospođu Adžović o tome da “im ništa nije stizalo iz Ministarstva”, ali ono što znamo je da je jedna od osnovnih lekcija objektivnog novinarstva da se provjere činjenice prije no što se objave, te da se čuje druga strana".

"Nije bilo teško pozvati Ministarstvo i provjeriti da li je dopis uopšte upućen Opštini Nikšić ili ne. Na kraju, za Vašu informaciju razlog upućivanja dopisa gradonačelniku Nikšića upravo je vrlo precizan zahtjev gospođe Adžović da dobije na korišćenje zemljište u blizini vodopoja Krnovo, Opština Nikšić, a ne bilo koje zemljište, jer kako je u njenom dopisu istaknuto, tokom ljetnjih mjeseci planira da izdigne stoku“, navodi se u reagovanju koje je potpisala Sandra Ivanović.

Odgovor novinarke sjutra

Bonus video: