Ministarstvo poljoprivrede: Nijesmo odbili zahtjeve NVO za sastanak na temu lovstva

Iz ovog Ministarstva su reagovali na tvrdnje grupe NVO da iz Ministarstva nijesu željeli da ih prime, kako bi razgovarali na temu lovstva u Crnoj Gori
1 komentar(a)
Lov, Foto: Shutterstock
Lov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2014. 19:06h

Nije istina da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja odbilo zahtjeve NVO za održavanjem sastanka na temu lovstva u Crnoj Gori, već je na sve dopise i zahtjeve za prijem od strane nevladinih organizacija (NVO) blagovremeno odgovorilo, pozivanjem na sastanke, sa tačno definisanim datumima i terminima, a istina je da su predstavnici NVO otkazivali svoje prisustvo na sve zakazane sastanke. O svim dopisima NVO i odgovorima Ministarstva na te dopise, postoji uredna dokumentacija, koju možemo staviti na uvid, ukoliko postoji interesovanje, navode iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Iz ovog Ministarstva su reagovali na tvrdnje grupe NVO (Green Home, Centar za proučavanje i zaštitu ptica Crne Gore, Ozon, Breznica, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS, Zeleni Crne Gore i Crnogorsko društvo ekologa) da iz Ministarstva nijesu željeli da ih prime, kako bi razgovarali na temu lovstva u Crnoj Gori, te da će, kako su naveli, bojkotovati okrugli sto o nacrtu metodologije na koji su od strane Ministarstva pozvani.

“O tome da namjera pomenutih nevladinih organizacija nije ni bila da se pozabave problemima lovstva, najbolje govori podatak da se na javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje svog kandidata u radnoj grupi za pripremu ključnog dokumenta u oblasti lovstva - Programa razvoja lovstva za period 2014 - 2024 godine, a koji je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo na svom sajtu 12. marta 2014. godine, nije javila NIJEDNA od pomenutih organizacija“, navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da je veoma dobro poznato čime se bave neke od pomenutih NVO.

“Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, upravo sa ciljem da uključi predstavnike NVO u proces donošenja dokumenata iz oblasti lovstva, zakazalo je još jednom okrugli sto za 8. april 2014. godine. Eto prilike za predstavnike NVO organizacija da pokažu svoju dobru namjeru i daju doprinos unaprjeđenju kvaliteta dokumenta”, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: