Ministarstvo prosvjete: Reforma engleskog jezika da pruži nove smjernice u nastavi

Poznavanje engleskog jezika je, kako je rekao Bošković, od velike važnosti za mobilnost učenika i njihovo dalje usavršavanje
66 pregleda 0 komentar(a)
engleski jezik, Foto: Shutterstock.com
engleski jezik, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.11.2015. 17:49h

Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa Britanskim savjetom, sprovodi Projekat reforme engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama, a u tom Vladinom resoru nadaju se da će projekat dati nove smjernice u kreiranju obrazovne politike u nastavi.

Ministar prosvjete Predrag Bošković, sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori, Janom Robertom Vitingom, sa kojim je razgovarao o Projektu reforme engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama.

„Bošković je zahvalio Vitingu na podršci i istakao da se nada da će ovaj projekat dati nove smjernice u kreiranju obrazovne politike u nastavi engleskog jezika jer je za učenike veoma važno da pored dobrog poznavanja gramatike nauče da koriste jezik u živoj komunikaciji“, saopšteno je iz Ministarstva.

Poznavanje engleskog jezika je, kako je rekao Bošković, od velike važnosti za mobilnost učenika i njihovo dalje usavršavanje.

„Viting je izrazio zadovoljstvo zbog pomoći koju Ambasada Velike Britanije pruža crnogorskom obrazovnom sistemu kada je riječ o engleskom jeziku i naglasio da poznavanje ovog jezika otvara učenicima vrata u svijet“, kaže se u saopštenju.

Viting je pozvao Boškovića da prisustvuje Svjetskom forumu u oblasti obrazovanja koji se održava u januaru naredne godine u Londonu.

Bonus video: