Ministarstvo prosvjete: Ruska škola u Budvi nema licencu

"Ovoj organizaciji nikada nije izdata licenca za obavljanje obrazovno-vaspitnog rada"
3 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.12.2012. 17:50h

Ministarstvo prosvjete demantovalo je da je izdalo licencu za rad ruskoj školi u Budvi „Bachelor“, koja je dio holdinga "Bakalvr" u Moskvi, a na čijem je čelu kontroverzna Tatjana Danilina Petrovna.

Ministarstvo je reagovalo povodom teksta u "Vijestima", u kome Anastasija, kćerka Tatjane Daniline, kaže da oni rade regularno i da su dobili licencu Ministarstva prosvjete.

U Moskvi je sumnjiče za milionsku prevaru, u Budvi ima školu>>>

"Ministarstvo prosvjete je od DOO Međunarodni ruski centar 'Bachelor' iz Budve dobilo zahtjev za izdavaje licence za rad u maju 2011. godine. Ministarstvo prosvjete je odgovorilo na njihov zahtjev u pisanoj formi objašnjavajući proceduru dobijanja licence za rad obrazovnoj ustanovi. Ova organizacija se nakon toga nikada više nije obraćala Ministarstvu prosvjete tražeći licencu za rad na teritoriji Crne Gore", piše u reagovanju Ministarstva koje vodi Slavoljub Stijepović.

Dodaje se da "ovoj organizaciji nikada nije izdata licenca za obavljanje obrazovno-vaspitnog rada i da informacija koju je novinar "Vijesti" dobio od ove organizacije nije tačna".

"Ostaje nejasno kakav je to dokument u koji je novinar imao uvid prilikom obilaska ove organizacije. Ministarstvo prosvjete u svojoj arhivi posjeduje cjelokupnu dokumentaciju o ovom slučaju, u šta se možete i lično uvjeriti", piše u reagovanju koje je potpisala Vesna Gajević.

U Budvi radi ruski vrtić i škola, koje vodi Anastasija Danilina. Njena majka je prevarila roditelje jedne škole u Moskvi i njihovu djecu ostavila na ulici usred školske godine, potrošivši oko 2,5 miliona eura koje je od njih uzela unaprijed za školarinu.

Zbog toga su je oni prijavili policiji, iako im je unaprijed zaprijetila da ima uticajne prijatelje.

Bonus video: