Ministarstvo prosvjete: Suspendovati školske eksurzije

"Naloženo je i da se u najkraćem mogućem roku organizuju roditeljski sastanci, na kojima bi se roditelji upoznali sa sadržajem brošura, a sve u funkciji zaštite sopstvenog, kao i zdravlja djece", kaže se u saopštenju
3618 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo prosvete, Foto: Ministarstvo prosvete
Ministarstvo prosvete, Foto: Ministarstvo prosvete
Ažurirano: 11.03.2020. 12:07h

Ministarstvo prosvjete poslalo je svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnpoj Gori informacije po preporukama Instituta za javno zdravlje o privremenoj suspenziji školskih ekskurzija i drugih organizovanih đačkih putovanja u inostranstvo, do normalizacije epidemiološke situacije, saopšteno je iz tog resora.

Kako tvrde, "osim toga, organizovana je urgentna distribucija brošure o mjerama prevencije i suzbijanju infekcije koronavirusom koju je pripremio i odštampao JU Institut za javno zdravlje. Iste će blagovremeno biti podijeljene učenicima i zaposlenima, kako bi svi bili na vrijeme obaviješteni o mjerama prevencije i sprječavanja infekcije koronavirusom".

"Naloženo je i da se u najkraćem mogućem roku organizuju roditeljski sastanci, na kojima bi se roditelji upoznali sa sadržajem brošura, a sve u funkciji zaštite sopstvenog, kao i zdravlja djece", kaže se u saopštenju.

Očekujemo da u odnosu na pomenute informacije škole odgovorno i profesionalno postupaju, zakljućeno je u saopštenju.

Bonus video: