Ministarstvo rada potvrdilo: Krganović legitimni predsjednik sindikata "Tare" - Vijesti.me
ODBAČENE TVRDNJE MARINKA MEDOJEVIĆA

Ministarstvo rada potvrdilo: Krganović legitimni predsjednik sindikata "Tare"

Na konferenciji za novinare sredinom maja, Medojević je kazao da su menadžment i vlasnici fabrike oružja nezakonito formirali inicijativni odbor, koji je organizvao vanredne izbore i izabrao novo sindikalno rukovodstvo

fabrika oružja, fabrika Tara
fabrika oružja, fabrika Tara (Foto: Dragana Šćepanović)

Ministarstvo rada i socijalnog staranja potvrdilo da je Goran Krgović upisan u Registar kao legitimni predstavnik sindikalne organizacije Tara P.A. iz Mojkovca.  Time su odbačene   tvrdnje bivšeg predsjednika Marinka Medojevića o navodnoj  nelegalnosti i nelegitimnosti upisa novog sindikalnog predstavnika.

To je juče novinarima kazao Krgović, naglašavajući da su netačne Medojevićeve izjave  o Jedinstvenoj sindikalnoj organizaciji TARA.

Na konferenciji za novinare sredinom maja, Medojević je kazao da su menadžment  i vlasnici fabrike oružja   nezakonito formirali inicijativni odbor,  koji je organizvao vanredne izbore i izabrao novo sindikalno rukovodstvo.

Kazao je da je  za predsjednika sindikata izabran 2012. godine i da mu mandat traje do naredne godine.

Tada je tvrdio da poslodavci čine sve da eliminiše staru i izabere novu sindikalnu organizaciju  po svojoj mjeri, koja će pomoći u donošenju kolektivnog ugovora i sistematizacije, onako kako odgovara vlasnicima”.

“Nažalost moramo konstatovati da su sindikat TARA P.A. i novoizabrano rukovodstvo mjesecima bili izloženi lažnom optuživanju i iznošenju neistinitih informacija od strane pomenutog bivšeg predsjednika.

Od takvih navoda nijesu bili pošteđeni ni menađment ni vlasnici fabrike. Za takve svoje aktivnosti bivši predsjednik sindikata imao je nesebičnu podršku nekih medija i Srđe Kekovića”,  kazao je Krgović.

Tvrdi da postoje određene nepravilnosti u djelovanju bivšeg predsjednika a koje ukazuju na nesavjestan rad, kao što su neracionalno trošenje novca sindikata, nezakonito i nestatutarno  pristupanje USSCG Kekovića...

Kako je kazao, zbog takvih aktivnosti predstavnici novoizabranog sindikata su podnijeli prijave nadležnim organima: “Kako bi zaštitili dignitet sindikata i fabrike i bili sigurni po pitanju daljeg zakonitog funkcionisanjate organizacije”