Ministarstvo: Vjerujemo da ćemo sa UCG i studentima naći rješenje

Pojedini studenti magistarskih studija Univerziteta Crne Gore spremni su i da budu ispisani sa fakulteta, ali neće pristati da plate 1.000 eura
1106 pregleda 1 komentar(a)
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Luka Zeković
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2019. 19:17h

Ministarstvo prosvjete će sa posebnom pažnjom analizirati obraćanje studenata magistarskih studija Univerziteta Crne Gore (UCG), saopštili su iz tog resora, navodeći da vjeruju da će, u komunikaciji sa Univerzitetom i studentima, naći optimalno rješenje.

Studenti magistarskih studija su u otvorenom pismu pozvali ministra prosvjete Damira Šehovića da, u komunikaciji sa UCG, odredi realan rok u kome bi svi studenti imali priliku da završe taj nivoa obrazovnog procesa bez dodatnih troškova.

Oni su kazali da se suočavaju se sa neprijatnom situacijom budući da su pred početak nove akademske godine obaviješteni da moraju da plate dodatnih hiljadu EUR ukoliko žele da dovedu započete studije do kraja odnosno odbranimo magistarsku tezu ili će biti ispisani.

„U vezi sa trenutnim dešavanjima koja se odnose na završetak magistarskih studija na UCG, obavještavamo javnost da ćemo sa posebnom pažnjom analizirati obraćanje koje nam je upućeno i vjerujemo da ćemo, u komunikaciji sa UCG i studentima, naći optimalno rješenje“, kaže se u reagovanju Ministarstva.

Bonus video: