Ministarstvo zdravlja: Sagorijevajuće e-cigarete zabranjene u zatvorenom

3789 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 15.12.2019. 11:43h

Elektronske cigarete, koje funkcionišu na bazi sagorijevanja, nije moguće koristiti u zatvorenom prostoru u kojem se služe hrana i piće, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Pojasnili su da je u Crnoj Gori je, za sada, u zatvorenom prostoru dozvoljena upotreba bezdimnih duvanskih proizvoda čijom se upotrebom ne vrši sagorijevanje duvana.

Iz Ministarstva podsjećaju na odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kojim je zabranjen promet duvanskih proizvoda u vaspitno-obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, apotekama, sportsko-rekreativnim objekziva, iz automatskih aparata...

"Vjerujemo da se zakonski propisi poštuju, a da će eventualna sporadična nepoštovanja biti sankcionisana od strane nadležne inspekcije", zaključuju iz Ministarstva.

Ministarstvo ne komentariše prodaju cigareta u kafićima

Iako je pušenje zabranjeno u svim ugostiteljskim objektima, pojedini barovi i restorani osim hrane i pića građanima prodaju cigarete. Iz Ministarstva zdravlja "Vijestima" nijesu odgovorili kako to komentarišu.

Povezani članci

13. Decembar 2019.

Nesagorijevajući duvan dimi bez problema

Izvršni direktor kompanije Plus, Prokopije Perić, smatra da je jedno zabrana konzumiranja cigareta, a drugo prodaja i da potrošači moraju imati mogućnost kupovine duvanskih proizvoda posebno kada je nedjelja za većinu maloprodajnih objekata neradna.

Šefica SZO u Crnoj Gori, Mina Brajović, prije usvajanja zakona upozorila je da može biti “dima” i bez vatre.

Bonus video: