Ministarstvu sporta i mladih 171.700 eura

Vlada dala saglasnost za realizaciju šest novih projekata
1141 pregleda 0 komentar(a)
Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici dala saglasnost Ministarstvu sporta i mladih za realizaciju šest novih projekata unapređenja sportske infrastrukture.

Kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, u pitanju je adaptacija fiskulturnih sala u OŠ „Jovan Tomašević“ iz Bara, OŠ „Njegoš“ iz Kotora, OŠ „Petar Dedović iz Plava, OŠ „Milorad Musa Burzan“ iz Podgorice kao i OŠ „Donja Ržanica“ i „Vuk Karadžić“ iz Berana u ukupnom iznosu od 171.700 eura.

"Ministarstvo sporta i mladih je od početka svog rada definisalo oblast sportske infrastrukture kao jedan od ključnih prioriteta imajući u vidu značaj navedene oblasti za stvaranje preduslova za bavljenje sportom. U konkretnom slučaju, ulaganjem u školske fiskulturne sale djeci se stvaraju bolji uslovi za realizaciju časova fizičkog vaspitanja a sportskim organizacijama koje koriste te sale adekvatni uslovi za razvoj novih talenata", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je Ministarstvo sporta i mladih podržalo izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje 43 sportske sale i terena u 20 opština.

Bonus video: