Miodrag Radunović postaje redovni profesor?

Nekadašnji prvi čovjek zdravstva, koji je ostavku podnio nakon infekcije beba u bjelopoljskoj bolnici, trenutno je vanredni profesor na Medicinskom fakultetu i poslanik u Skupštini Crne Gore
167 pregleda 11 komentar(a)
Rektorat Univerziteta, Foto: Boris Pejović
Rektorat Univerziteta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.10.2017. 05:19h

Senat Univerziteta Crne Gore zasjeda danas, a pored najavljenih kadrovskih promjena u Naučnom i Odboru za doktorske studije, te Centru za kontolu kvaliteta, na dnevnom redu sjednice je i izbor bivšeg ministra zdravlja Miodraga Radunovića u zvanje redovnog profesora.

Nekadašnji prvi čovjek zdravstva, koji je ostavku podnio nakon infekcije beba u bjelopoljskoj bolnici, trenutno je vanredni profesor na Medicinskom fakultetu i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Kako su "Vijesti" ranije najavile, danas će se raspravljati i o smjeni saradnika bivše rektorke Radmile Vojvodić.

Predložen je opoziv profesora Vladimira Pešića iz Upravnog odbora UCG. On je nedavno podnio ostavku na mjesto predsjednika Naučnog odbora, a na toj poziciji zamijeniće ga Irena Orović sa Elektrotehničkog fakulteta.

Kad je Naučni odbor u pitanju, biće smijenjeni i profesori Željko Jaćimović i Janko Ljumović. Zamijeniće ih Igor Vušanović (prirodno-matematička oblast) i Aneta Spaić (društvene nauke), te Nenad Šoškić (umjetnost).

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Predrag Miranović biće novi predsjednik Odbora za doktorske studije i na tom mjestu zamijeniti profesora Zdravka Krivokapića, koji je prošle sedmice podnio ostavku.

Iz Odbora za doktorske studije opozvani su dekan Medicinskog fakulteta Goran Nikolić, profesor Filozofskog Saša Milić, te Danijela Jaćimović sa Ekonomskog fakulteta.

Zamijeniće ih kolege sa fakulteta Ljiljana Musić, Tatjana Novović i Saša Popović.

Vojvodićeva je nedavno smijenjena, na inicijativu članova UO koji zastupaju interese Vlade. Smjenu je podržalo je 12 od 15 članova UO.

Bivša rektorka smatrala je da sjedište Visoke medicinske škole treba da bude u Podgorici, dok je Vlada još početkom juna odlučila da ustanova ostane u Beranama.

Bonus video: