Miomir Anđić više nije šef inspektorima

Komisija za sprečavanje sukoba interesa je početkom godine utvrdila da Anđić krši Zakon po osnovu nespojivosti funkcija
470 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Anđić, Foto: Zoran Đurić
Miomir Anđić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.07.2014. 18:49h

Glavni prosvjetni inspektor Miomir Anđić podnio je ostavku, što je Vlada potvrdila na sjednici u četvrtak. To je konačan rasplet zahjeva za razrješenje koje više od godinu dana traži Komisija za sprečavanje sukoba interesa. U informaciji sa sjednice Vlade stoji da je Komisija za kadrovska i administrativna pitanja “razmotrila predlog ministra prosvjete da da saglasnosti da Miomiru Anđiću, glavnom prosvjetnom inspektoru u Ministarstvu prosvjete, prestane mandat na lični zahtjev ”.

U zahtjevu za razrješenje, koji je Anđić nedavno dostavio ministru prosvjete Slavoljubu Stijepović, on nije obrazložio ostavku, već je razrješenje tražio “iz ličnih razloga”.

Anđić juče nije odgovarao na telefonske pozive redakcije “Vijesti”.

Komisija za sprečavanje sukoba interesa je početkom godine utvrdila da Anđić krši Zakon po osnovu nespojivosti funkcija jer je, iako je obavljao dužnost glavnog inspektora, sve vrijeme predavao na privatnom Univerzitetu “Mediteran”.

Predsjednik Komisije za sprečavanje sukoba interesa Slobodan Leković sredinom aprila je saopštio da je sudbina Anđića u rukama ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića, koji je trebalo da mu izrekne disciplinsku mjeru ili ga razriješi funkcije.

Leković je najavio i mogućnost pokretanja prekršajnog postupka protiv Ministarstva ukoliko Stijepović ne odreaguje u roku od 30 dana. Iako ministar nije sankcionisao Anđića u propisanom roku, Komisija se nije žalila sudu za prekršaje.

Bonus video: