Miranović dogovorio razmjenu studenata sa Rusijom

„Univerzitet Crne Gore potpisuje brojne bilateralne sporazume sa svojim partnerima", kaže Miranović.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2011. 18:20h

Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Jakov Gerasimov i rektor Univerziteta Crne Gore Predrag Miranović posjetili su Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Povod je prva zvanična razmjena studenata Državnog trgovinsko-ekonomskog univerziteta iz Moskve i kotorske visokoškolske institucije 7. februara.

Tada će 15 studenata iz Kotora otputovati u Moskvu i isto toliko moskovskih stići u Kotor.

Planirano je da boravak na partnerskim fakultetima traje pet mjeseci.

„Čast mi je i zadovoljstvo što ovakvu saradnju ostvarujemo na svojevrstan jubilej – 300 godina od uspostavljanje zvaničnih veza između Rusije i Crne Gore. Inostrani studenti koji se školuju na našem Univerzitetu su prema mojim saznanjima veoma zadovoljni iskustvima iz Rusije, pa vjerujem da će slično biti i sa Kotoranima“, rekao je ambasador Gerasimov.

„Univerzitet Crne Gore potpisuje brojne bilateralne sporazume sa svojim partnerima iz regiona i Evrope, a današnji je jedini koji se realizuje ovolikom razmjenom studenata“, rekao je rektor Miranović.

Dekan kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Tatjana Stanovčić kazala je da je značaj projekta „Semestar u inostranstvu“ izuzetan.

Bonus video: