Misija OEBS-a: Crna Gora promoviše stabilnost i regionalnu saradnju

Zahvaljujući bliskom partnerstvu sa Vladom, institucijama, civilnim društvom i drugim akterima, OEBS je dobro pozicioniran da nastavi da podržava Crnu Goru u ispunjavanju njenih dugoročnih strateških ciljeva u skladu sa OEBS-ovim obavezama i principima, kazala je Mariz Davije
425 pregleda 2 komentar(a)
Sa Dana nezavisnosti, Foto: Luka Zeković
Sa Dana nezavisnosti, Foto: Luka Zeković

Crna Gora je prepoznata kao model demokratije koji promoviše stabilnost, regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose, saopštila je Misija OEBS-a u Crnoj Gori.

Misija je čestitala Dan nezavisnosti građanima Crne Gore.

"Crna Gora je 21. maja 2006. godine stekla nezavisnost u mirnom i demokratskom procesu putem referenduma. Danas, 13 godina kasnije, Crna Gora je prepoznata kao model demokratije koji promoviše stabilnost, regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose", kaže se u saopštenju.

OEBS i Crna Gora uspostavili su, kako se navodi snažno i veoma praktično partnerstvo, posebno u reformi izbornog sistema, izgradnji slobodnog, otpornog i profesionalnog medijskog prostora, promovisanju reformi i upravljanju sektorom bezbjednosti i jačanju regionalne saradnje mladih u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za omladinsku saradnju (RYCO).

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije je kazala da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u konsolidaciji mira i stabilnosti.

"Zahvaljujući bliskom partnerstvu sa Vladom, institucijama, civilnim društvom i drugim akterima, OEBS je dobro pozicioniran da nastavi da podržava Crnu Goru u ispunjavanju njenih dugoročnih strateških ciljeva u skladu sa OEBS-ovim obavezama i principima“, kazala je ona.

Bonus video: